Hushovd viser gode Tour-ben

Den norske verdensmester Thor Hushovd vandt 4. etape af Schweiz Rundt efter en flot massespurt.

Italieneren Damiano Cunego fører stadig i den samlede stilling og bevarer den gule førertrøje i Schweiz Rundt. (Foto: AP)
Italieneren Damiano Cunego fører stadig i den samlede stilling og bevarer den gule førertrøje i Schweiz Rundt. (Foto: AP)

Thor Hushovd havde ikke vundet et løb eller en etape, siden han blev verdensmester i oktober. Men tirsdag viste den norske sprinter, at han fortsat kan køre hurtigt på cykel, da han vandt 4. etape af Schweiz Rundt.

Det lignede ellers for anden dag i træk en etapesejr til Peter Sagan, som havde taget en solid føring på opløbsstrækningen.

Men Hushovd sprintede let og elegant forbi slovakken på de sidste meter, og det lover godt for nordmandens ambitioner i det franske etapeløb Tour de France i juli.

Kort inden massespurten var Leopard Trek-holdet særdeles aktive på de sidste kilometer, hvor flere rutinerede kræfter forsøgte at snyde sprinterne.

Jens Voigt forsøgte først at tage fusen på sprinterne fire kilometer fra mål. Den tyske veteran tog chancen og kørte fra feltet, men soloudbruddet varede kun lidt over to kilometer, så var han hentet igen.

Kort efter var det holdkammeraten Stuart O'Gradys tur til at stikke af sted, men denne gang gav feltet endnu kortere snor til lykkeridderen.

Og så var det Hushovds tur til at vise sin regnbuefarvede verdensmestertrøje frem i en mindeværdig spurt.

Der skete ingen forskydninger i det samlede klassement. Lampres italiener Damiano Cunego fører i den samlede stilling, hvor Jakob Fuglsang fortsat er nummer syv med 1,32 minutter op til Cunego.

0 kommentarer
Vis kommentarer