Contador på 'spion-togt' i Alperne

Enkeltstarten på Tourens næstsidste dag skal nærstuderes de kommende dage. Tre danskere med på spiontogt

Alberto Contador tager tre danskere med på en uge-lang træningstur i Alperne. (foto: AP)
Alberto Contador tager tre danskere med på en uge-lang træningstur i Alperne. (foto: AP)

Alberto Contador vil vinde Tour de France for fjerde gang, og det kræver god forberedelse. Derfor tager superstjernen i denne uge på træningstur i Alperne med fem andre ryttere fra Saxo Bank-Sungard.

Jesus Hernandez, Daniel Navarro, Richie Porte, Chris Anker Sørensen og Brian Vandborg skal teste Tourens tre sidste bjergetaper og den afsluttende enkeltstart sammen med Contador.

Og de 42,5 kilometers kamp mod uret på Tourens næstsidste dag kan blive altafgørende i år, vurderer sportsdirektør Bradley McGee, der er med på spiontogtet i Alperne.

- Enkeltstarten kan blive den mest afgørende etape. Vi kørte den i Dauphiné Libéré i denne uge og fik set, at det er en meget krævende og meget teknisk rute. Alle skal hjem fra denne tur med en god følelse i forhold til den enkeltstart, siger Bradley McGee.

Tourens tre sidste bjergetaper byder blandt andet på en tur op ad legendariske Alpe d'Huez.

- Vi kører hele den etape, fordi den ikke er så lang, men ellers planlægger vi dag for dag, hvad vi gør. Vi skal se på nogle af nøglepunkterne, men der er ikke så mange chokerende overraskelser i vente i Alperne.

- Derudover skal turen for nogles vedkommende bruges til at holde sig i gang, mens rytterne, der var med i Giroen, skal have gang i benene igen, siger Bradley McGee.

Contador bekræftede fredag, at han stiller til start i Tour de France, men sagde samtidig at følelsen efter en træningstest i torsdags ikke var helt så god som ved tidligere lejligheder.

- Contador er en stor mester, og hos alle store mestre er det tidspunkter med tvivl og tidspunkter med stor selvtillid. Men når alt kommer til alt og han sætter sig på cyklen, er han bundsolid, siger Bradley McGee.

- Han har ikke vist andet end komplet koncentration og fuld fokus på alle detaljer i forberedelserne til Touren. Han skal nok være klar, siger han.

- Vi har grund til at tro på os selv, men vi vender alle sten og forbereder os minutiøst. Der er ingen grund til at være for selvsikre, og der er stadig meget arbejde at gøre for at blive helt klar, siger sportsdirektøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer