'Store ting i vente fra Chris Anker'

Chris Anker Sørensen viste endnu engang flotte takter i Dauphiné Libéré. Sportsdirektør spår ham stor fremtid

Chris Anker Sørensen i storform før Tour de France, der begynder om tre uger. (Foto: AP)
Chris Anker Sørensen i storform før Tour de France, der begynder om tre uger. (Foto: AP)

Som ung rytter på et hold med tonsvis af superstjerner, kan det være svært for alvor at slå igennem.

Ikke desto mindre har Chris Anker Sørensen med flere års hårdt arbejde - primært som hjælperytter - vist så gode takter, at han i år har fået chancen for at køre sin egen chance i langt højere grad end tidligere.

Det rakte i foråret til en yderst imponerende sjetteplads i klassikeren Liège-Bastogne-Liège, og i denne uge har den danske klatrer vist flotte takter i etapeløbet Dauphiné Libéré.

Et fabelagtigt løb
På flere af etaperne viste Sørensen angrebsiver og kvalitet, det resulterede i en andenplads, en sjetteplads og en syvendeplads på løbets tre sidste etaper.

- Chris har kørt et fabelagtigt løb. Han har været stabil, vist sig slidstærk og især har han vist, at han har en ukuelig karakter ved stædigt at blive ved med at angribe og komme tilbage - også efter modgang, siger sportsdirektør Bradley McGee.

Det rakte ikke til en placering helt i toppen i det samlede klassement, men sportsdirektøren er overbevist om, at der er store ting i vente fra Chris Anker Sørensen i årene, der kommer.

- Han er altid 100 procent professionel og velforberedt. Han er på vej til at vænne sig til rollen som leder i løbene, og der er uden tvivl store ting i vente fra Chris Anker i de kommende år, siger Bradley McGee.

Ny i lederrollen
Indtil videre er rollen som leder relativ ny for Chris Anker Sørensen, og i Tour de France er han tilbage i rollen som rendyrket hjælper for Alberto Contador.

- Chris er ny i lederrollen, men han er én, du kan regne med, han træner godt, er seriøs og intelligent. Han har redskaberne til at blive en god leder.

- Dauphiné har været en god indikator forud for Touren. Chris er i form og ved, han nu skifter fra leder til hjælper, og den omstilling giver ingen problemer, siger Bradley McGee.

0 kommentarer
Vis kommentarer