Contador melder sig klar til Touren

Giro-vinder Alberto Contador melder sig klar til at køre med i årets Tour de France, selv om 'følelsen ikke er optimal'

Alberto Contador demonstrerede stor form, da han for nylig sejrede i det italienske etapeløb Giro d'Italia. (Foto: AP)
Alberto Contador demonstrerede stor form, da han for nylig sejrede i det italienske etapeløb Giro d'Italia. (Foto: AP)

Alberto Contador melder sig klar til at køre med i årets Tour de France, selv om" følelsen ikke er optimal".

Den tredobbelte Tour de France-vinder Alberto Contador bekræfter, at han kører med i årets franske etapeløb på trods af den igangværende dopingsag mod ham.

- Jeg kører med i Tour de France, siger spanieren.

Udmeldingen kommer i forbindelse med Contadors eget cykelløb, Primera Marcha Alberto Contador. Saxo Bank-Sungard-stjernen sætter dermed en stopper for alle spekulationerne om, at han måske dropper strabadserne på de franske landeveje.

I samråd med Bjarne Riis
Dog tyder noget på, at strabadserne i Giro d'Italia har kostet dyrt. I hvert fald havde Contador ikke den bedste fornemmelse i kroppen ovenpå fredagens træningstur.

- Følelsen er ikke så god som ved andre lejligheder, siger spanieren, der dog alligevel har truffet beslutningen om at stille op i Tour de France.

En beslutning, Contador ifølge sin personlige pressemand, Jacinto Vidarte, har truffet i samråd med Bjarne Riis.

Contador blev under sidste års Tour taget med det forbudte stof clenbuterol i kroppen. Den sag behandler den internationale sportsdomstol (CAS), som først kommer med en afgørelse i august - altså efter Touren, der begynder den 2. juli.

Han er blevet frikendt i sagen af det spanske cykelforbund, men både den internationale cykelunion (UCI) og det internationale antidopingagentur (Wada) appellerede afgørelsen til CAS.

Fuld ret til at starte
Mens Amaury Sport Organisation (ASO), som arrangerer Touren, havde meddelt, at de ikke ville forhindre Contador at stille op, selvom de kunne, så har både UCI og Wada udtalt, at Contador burde blive væk.

Mandag udtalte Wada-chef David Howman følgende:

- Med baggrund i det retslige har han fuld ret til at starte. Det er op til ham selv. Men jeg vil råde ham til ikke at gøre det.

Contador vandt i sidste måned Giro d'Italia og er en af kun fem ryttere, som både har vundet Giroen, Touren og Vuelta a España.

Ingen rytter har vundet Giroen og Touren det samme år, siden italienske Marco Pantani gjorde det i 1998.

0 kommentarer
Vis kommentarer