Holm tror på en dansk HTC-rytter i Touren

Brian Holm mener, at både Lars Bak og Alex Rasmussen har fifty-fifty chancer for at komme med på Touren

Der vil højst sandsynligt være en dansk rytter med på det nimandshold, som cykelteamet HTC-Highroad sender af sted til Tour de France om en lille måneds tid.

Det mener Brian Holm, der er sportsdirektør på holdet, men som ikke direkte er med til at udtage holdet.

- Som det ser ud lige nu, handler det om, at der er to ledige pladser, og det er dem, Lars og Alex er med til at kæmpe om, siger Brian Holm til politiken.dk.

Han vurderer Lars Bak til at have 55 procents chance for at slippe igennem nåleøjet efter et rigtigt stærkt forår, hvor det blandt andet blev til en femteplads i Paris-Roubaix.

Alex Rasmussens aktier så knap så gode ud for bare et par måneder siden, men stærk kørsel i Giro d'Italia og en etapesejr i USA i søndags har bragt ham så meget tættere på en Tour-billet, at Brian Holm giver ham 48 procents chance.

- Under alle omstændigheder vil det overraske mig, hvis vi ikke har i hvert fald én dansker med, når det går løs i Frankrig, siger sportsdirektøren.

HTC-Highroad spiller på to heste under Tour de France, idet man både vil satse på etapesejre til sprinteren Mark Cavendish, men også vil køre for Tony Martins chancer i klassementet.

Den endelige beslutning om Tour-truppens sammensætning træffes nok først efter Tour de Suisse, der begynder i morgen og slutter i næste weekend.

0 kommentarer
Vis kommentarer