Efter sejr: Ville slet ikke køre løbet

Den danske sprinter Alex Rasmussen sikrede sig i går karrierens største sejr i USA, men var i første omgang slet ikke indstillet på at køre løbet

Alex Rasmussen ville helst have været løbet i USA foruden (Foto: Lars Poulsen)
Alex Rasmussen ville helst have været løbet i USA foruden (Foto: Lars Poulsen)

Kongen af 6-dages banerne Alex Rasmussen vandt i går en fornem spurtsejr i det amerikanske endagesløb TD Bank International Cycling Championship. Men i virkeligheden havde den danske spurtkanon slet ikke lyst til at køre løbet.

- Jeg fik at vide i den sidste uge af Giroen, at jeg skulle til USA og køre dette løb. Jeg kan godt være ærlig at sige, at det ikke passede mig ret godt. Men jeg vendte snuden mod USA, og det var meningen, jeg skulle hjælpe Leigh Howard i spurten, siger Alex Rasmussen til Feltet.dk

Men i sidste ende fik Rasmussen muligheden for at køre egen chance, da uheldige omstændigheder spillede ind, og gav ham muligheden for at udnytte formen fra det netop overståede Giro d'Italia.

- Med tre kilometer til mål sad Leigh Howard på mit hjul, men pludselig var han væk grundet en defekt. Dermed indså jeg hurtigt, at jeg skulle køre finalen selv. Det her er en rigtig stor sejr for mig, og den kunne ikke komme på et bedre tidspunkt. I dag kører jeg en super finale efter 250 kilometer, og det kan jeg kun gøre, fordi jeg har gennemført Giroen, forklarer Rasmussen.

Det næste mål for den tidligere danske mester på landevej er netop DM, der i år køres i Nyborg.

0 kommentarer
Vis kommentarer