Leoparder vinder etapeløb på hjemmebane

Tyskeren Linus Gerdemann sikrede det luxembourgske cykelhold Leopard Trek en vigtig sejr på hjemmebane

Linus Gerdemann (forrest) fra Team Leopard Trek til kom tops i Tour of Luxembourg. (Arkivfoto: AP)
Linus Gerdemann (forrest) fra Team Leopard Trek til kom tops i Tour of Luxembourg. (Arkivfoto: AP)

Efter en slingrende debutsæson med spredte lyspunkter og flere nedture kunne tyskeren Linus Gerdemann søndag sikre Leopard Trek en meget vigtig hjemmebanesejr i etapeløbet Tour of Luxembourg.

Det luxembourgske hold med danskerne Kim Andersen og Brian Nygaard i ledelsen sad tungt på udviklingen i det lille kuperede hertugdømme fra første til sidste etape.

- For udenforstående kan det godt være, at denne sejr så nem ud, men det var den ikke. Det var hårdt arbejde. Holdet var fuldt dedikeret til at gå efter sejren, og jeg kan ikke takke dem nok, siger Linus Gerdemann i en pressemeddelelse.

Den tidligere Team CSC-rytter vandt løbet foran de to franske ryttere Alexandre Geniez og Tony Gallopin.

Modvind på de sidste meter
Leopard Trek åbnede løbet med en sejr, da Fabian Cancellara vandt prologen over 2,7 kilometer. Den samlede sejr blev dog grundlagt på anden etape over 201 kilometer til Differdange, hvor Linus Germann kørte alene over målstregen.

Den 28-årige tysker har tidligere vundet Bayern Rundfahrt og Tyskland Rundt.

Hjemmebanefavoritten Fränk Schleck var tæt på at snuppe sejren på sidste etape, da han kørte kontra kort før mål. Men han blev hentet på stregen.

- Det så ud til, at han kunne holde den til målstregen, men der var meget modvind på de sidste 200 meter. Han blev hentet lige før stregen, og han var ikke engang et halvt hjul efter.

- Vi havde talt om denne mulighed, og det var godt at se, at han forsøgte, siger sportsdirektør Kim Andersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer