Riis: 14 ryttere i spil til Touren

Alberto Contadors forberedelser til Tour de France lyder på løbspause og måske et spansk mesterskab

Hvem der skal supplere Alberto Contador i Tour de France er stadig et åbent spørgsmål. (Foto: AP)
Hvem der skal supplere Alberto Contador i Tour de France er stadig et åbent spørgsmål. (Foto: AP)

Holdejer Bjarne Riis og Saxo Bank-SunGards sponsorer kan glæde sig over, at holdets spanske es stiller til start i årets Tour de France.

Lige nu arbejder Riis, Contador og resten af holdet på planen, der skal sikre, at Contador og holdet er bedst muligt forberedt forud for årets største løb. Efter en hård Giro d'Italia står den i første omgang på hvile for Contador.

- Nu skal han slappe lidt af, og så kigger vi stille og roligt fremad og laver programmet forud for Touren bagefter, siger Bjarne Riis.

I modsætning til en række af holdkammeraterne i Tour-truppen, skal Contador dog hverken køre Schweiz Rundt eller Dauphiné Libéré.

- Det eneste, han måske skal køre, er de nationale mesterskaber i Spanien. Jeg vil som udgangspunkt gerne have, at han både kører linjeløbet og enkeltstart, men det ser vi på lidt senere, siger Bjarne Riis.

Udtager holdet før DM
Hvilke otte ryttere, der skal hjælpe forhåndsfavoritten i forsøget på at genvinde Tour de France, ved Bjarne Riis ikke endnu.

- Lige nu er der 14 ryttere i spil til Touren. Nu skal vi se, hvordan det går i Dauphiné og i Schweiz, og så udtager vi nok holdet lige op til DM, siger Bjarne Riis.

DM køres i Nyborg fra 23. til og med 26. juni.

Inden Tour-starten planlægger holdejeren også en tur til Frankrig, hvor nogle af årets nøgleetaper skal gennemkøres. Hvilke og hvor mange holdkammerater, der skal gøre Alberto Contador selskab på den tur, er ikke besluttet endnu.

0 kommentarer
Vis kommentarer