Riis frygter ikke chikane eller Tour-uro

Bjarne Riis er sikker på, at Saxo Bank-Sungard med Alberto Contador kan holde sportsligt fokus i Touren

Vi kender reglerne og dem følger vi, siger Bjarne Riis (Foto: Ernst van Norde)
Vi kender reglerne og dem følger vi, siger Bjarne Riis (Foto: Ernst van Norde)

Sagaen om Alberto Contadors positive dopingprøve fra sidste års Tour de France bliver ikke afgjort før efter årets Tour. Den internationale sportsdomstol (CAS) har meldt ud, at høringerne i appelsagen først finder sted i august.

Dermed er Contador klar til at køre Tour i år, men spanieren vil have Giroen på afstand, inden han forholder sig til Touren.

Holdejer Bjarne Riis slår dog fast, at Contador er med i årets største løb.

- Han har kørt Giroen, og selvfølgelig er han træt. Nu skal han have lidt fred og have restitueret, og så kigger vi frem. Det har hele tiden været planen, at han skulle køre både Giro og Tour, og det er der ikke lavet om på. Der er ikke noget, der taler for, at han ikke skal køre Touren, siger Riis.

Tour-boss Christian Prudhomme ærgrer sig over, at hverken den internationale cykelunion (UCI) eller det internationale antidopingagentur (Wada) har opponeret mod udsættelsen af appelsagen, så sagen kunne blive afsluttet inden Touren.

- Det har Prudhomme ret til at sige. Han har sagt det, vi havde forventet, han ville sige, siger Riis, der også gerne havde set en tidligere afgørelse.

- Men vi er nødt til at respektere, at det ikke kan lade sig gøre.

Prudhomme har erkendt, at Contador kan stille til start i Touren, hvis han vil.

Spørgsmålet er, om Contador og holdet bliver mødt af chikane før eller under Touren, fordi det kan ende med, at Contador vinder Touren og efterfølgende dømmes for doping i sagen, hvor han indtil videre er frikendt.

- Alt det er spekulationer. Vi følger de regler, der er, og de regler gør, at han er i stand til at køre. Længere er den ikke, siger Bjarne Riis, der ikke frygter, at hverken Contador eller andre på holdet bliver forstyrret af den uafklarede sag.

- Der vil altid være kynikere og folk med en modsat mening, men Contador har ikke været påvirket af det indtil nu. Vi skal nok være i stand til at holde fokus på det, vi skal holde fokus på. Der bliver ingen spekulationer fra vores side, alt det går vi slet ikke ind i, siger Bjarne Riis.

Også sidste år havde Riis en stor opgave i at holde fokus på det sportslige, dengang fordi flere stjerner var på vej væk fra holdet.

0 kommentarer
Vis kommentarer