Taknemmelig Voigt gav Riis farvel-krammer

Jens Voigt kalder Bjarne Riis en stor og vigtig del af sit liv og fandt det svært at forlade det danske hold

Vi skiltes som venner, fortæller Jens Voigt efter afskeden med Saxo Bank (Foto: AP)
Vi skiltes som venner, fortæller Jens Voigt efter afskeden med Saxo Bank (Foto: AP)

Der har været sagt og skrevet meget i kølvandet på de mange ryttere, der efter sidste sæson forlod Bjarne Riis og det danske cykelhold Saxo Bank-Sungard.

En meget stor del af dem til fordel for luxembourgske Leopard Trek med de tidligere Riis-ansatte Brian Nygaard og Kim Andersen i spidsen. Beskrivelser som rytterflugt og mytteri har floreret i cykelmiljøet som kontrast til fraser som naturlig skilsmisse og lysten til at prøve noget nyt.

Den tyske veteran Jens Voigt er som altid åben overfor medierne. Han kalder det for en svær beslutning af forlade det danske hold, men understreger i juni-udgaven af cykelmagasinet Cyclesport, at hans skilsmisse med Bjarne Riis foregik uden drama og med masser af kærlighed og gensidig respekt.

- Bjarne og jeg er altid kommet godt ud af det med hinanden, og jeg holdt det aldrig hemmeligt, at jeg ville forlade holdet. Jeg sagde bare: "Hør, Bjarne, jeg bliver sammen med Schleck-brødrene, jeg føler mig så knyttet til dem, fordi jeg på daglig basis altid kører løb med dem," fortæller Jens Voigt og uddyber farvelseancen mellem ham og Riis:

- Vi gav hinanden en krammer, ønskede hinanden held og lykke og skiltes som venner. Det er en ny start for os begge, men jeg vil altid være Bjarne taknemmelig.

Tyskeren kørte syv år på det danske hold. Et samarbejde, både Voigt og Riis profiterede af.

- Jeg vandt løb for holdet og var en person, der var ligefrem og ærlig, som talte med pressen, var åben omkring doping, mens han (Bjarne, red.) hjalp mig med at præstere godt og sørgede for de bedste cykler og det bedste udstyr som hjælp til, at vi kunne udføre vores arbejde så godt som muligt, siger Jens Voigt.

Tyskeren fylder 40 år senere i 2011, men han har endnu ikke besluttet, hvornår han stopper som rytter på højeste plan. Jens Voigt kører i denne sæson for Leopard Trek.

0 kommentarer
Vis kommentarer