UCI raser over læk af dopingliste

UCI er rasende over, at fransk avis har lækket dokument over mistænkte dopingsyndere. Danskere er på listen

Chris Anker Sørensen optræder på den omstridte doping-liste (Foto: Ole Steen)
Chris Anker Sørensen optræder på den omstridte doping-liste (Foto: Ole Steen)

Det var slet ikke meningen, at en liste over mistænkte dopingsyndere fra cykelverdenen skulle komme frem i offentligheden.

Dokumentet stammer fra den internationale cykelunion (UCI) og afslører blandt andet, at Nicki Sørensen og Matti Breschel er placeret i samme kategori af mistænkte som Alberto Contador, hvor mistanken er fem på en skala fra 0 til 10.

Et 10-tal indikerer den stærkeste mistanke.

Det er den franske avis L'Equipe, der fredag har offentliggjort listen, som bygger på dopingtest taget kort inden starten af sidste års Tour de France, hvor de 198 startende ryttere afgav en blodprøve.

Men dokumentet var et internt arbejdsredskab og skulle derfor aldrig have været offentliggjort.

Forbeholdt UCI og uafhængige eksperter
- For det første vil UCI beklage, at dette dokument er havnet i hænderne på folk uden for unionen, da det er et værktøj, som antidopingmyndighederne bruger til at organisere deres aktiviteter, mens løbene er i gang, lyder det fra UCI.

- Dokumentet var forbeholdt UCI og uafhængige eksperter fra det internationale antidopingagentur, Wada. Sådan en fortrolighedsbrist er meget alvorlig, og UCI vil åbne en sag for finde årsagen til lækagen, lyder det.

Listen tæller også Chris Anker Sørensen, der tildeles et tretal sammen med blandt andre Andy Schleck og Ivan Basso.

Øverst optræder rytterne Yaroslav Popovych, Denis Menchov og Carlos Barredo.

Popovych og Barredo tildeles et 10-tal og må derfor formodes at være under stærk mistanke for doping, mens Denis Menchov tegner sig for et 9-tal.

0 kommentarer
Vis kommentarer