Danske ryttere: God beslutning af Leopard

Leopard Trek tog den rigtige beslutning, da holdet valgte at forsætte trods Giro-dødsulykke, mener danskere

Dagen efter belgieren Wouter Weylandts tragiske dødsulykke på 3. etape af Giro d'Italia valgte det luxembourgske cykelhold Leopard Trek at fortsætte i det italienske etapeløb.

Det var den helt rigtige beslutning, mener Saxo Bank-Sungards to danske deltagere i Giroen.

- Jeg synes helt klart, det er den rigtige beslutning. Jeg håbede også, at de tog den beslutning. Det er vigtigt at komme videre, siger Michael Mørkøv.

- Det ville være endnu hårdere for holdet og for de pårørende, hvis holdet gav slip og tog hjem. Så ville alle tænke endnu mere på, hvad der er sket, forklarer Michael Mørkøv.

Da rytterne på det danske hold kom frem til deres hotel mandag aften, blev der talt om belgierens uheld over middagsbordet.

- Vi lagde en dæmper på, og vi snakkede om, hvad der skete, og hvad vi kunne forvente af tirsdagens etape.

- Det er klart noget, som er gået værst ud over hans eget hold og hans familie. For os er det ikke så slemt, som det er for dem, siger Michael Mørkøv.

Efter dødsulykken meddelte Leopard Trek, at holdet ville gå i tænkeboks omkring den fortsatte deltagelse. Tirsdag morgen kom meldingen om, at holdet kører videre.

- De stiller sig nok forrest til starten, og så kører vi. Det vil være den rigtige måde at gøre det på, mener Kasper Klostergaard.

- Jeg tror, så snart vi begynder at køre cykelløb igen, så tænker vi ikke over det, og så skal vi ikke tænke over, at han havde så alvorligt et uheld med døden til følge.

- Det tænker man ikke på, når man sidder med en puls på 180, og heldigvis, for så kunne man lige så godt lade være at stille til start, siger Kasper Klostergaard.

Tirsdagens etape på 216 kilometer går fra Genova til Livorno.

0 kommentarer
Vis kommentarer