Mørkøv om Contador: En rigtig kammerat

Michael Mørkøv ivrig efter at kæmpe røven ud af bukserne til glæde for Alberto Contador

Følg Cykling

På grund af den verserende dopingsag aner Alberto Contador ikke, om han får lov at køre Tour de France, og derfor er spanieren ekstra motiveret for at triumfere i Giro d’Italia, der begynder lørdag.

Det er analysen fra Michael Mørkøv, der er udset til at kæmpe røven ud af bukserne for spanieren og på tætteste hold mærker, hvor fokuseret Contador er for at gentage sejren fra 2008.

- Han siger det måske ikke så direkte i pressen, men han er klar, og han er klar til vinde, fortæller den danske rytter til Ekstra Bladet.

Siger altid tak
Ifølge Mørkøv lever Alberto Contador op til tommelfingerreglen om, at de største stjerner også er de mest ydmyge. I stedet for at sætte næsen i sky, stikker Contador dagligt fingeren i jorden for at vejre stemningen hos sine hjælpere.

- Alberto er en rigtig god kammerat. Han tager det aldrig som nogen selvfølge at blive hjulpet. Bagefter kommer han altid hen og siger tak. Uanset hvilket job, man har, er det vigtigt at føle sig værdsat, og det forstår Alberto.

Michael Mørkøv kan se frem til tre ugers pinsler i, hvad mange har betegnet, som historiens hårdeste Giro-rute. Hans opgave bliver at sætte farten og hjælpe Alberto Contador på første del af etaperne.

- Der bliver ikke plads til, at jeg kan gå efter personlige resultater.

'Glæder mig vanvittigt'
I sidste års Giro, som var Michael Mørkøvs debut i et af de tre store etapeløb, sluttede han som nummer 129 over fire timer efter vinderen, Ivan Basso, der ikke stiller op i år.

- Det vil være en drøm, hvis det lykkes at hjælpe Alberto frem til den samlede sejr. Jeg glæder mig vanvittigt og ved af erfaring, at jeg fysisk og mentalt er stærk over så langt et løb. Den største udfordring bliver at holde mig inden for tidsgrænsen på de store bjergetaper, hvor mit arbejde vil være at køre mig ud inden de afsluttende bjerge.

Giro d’Italia, der næste år kommer til Danmark, begynder lørdag i Torino med en holdtidskørsel og slutter 27. maj i Milano med en 33 kilometer enkeltstart.

Saxo Bank-SunGard:

Michael Mørkøv
Skal udfylde rollen som kontrollerende temposætter på første halvdel af etaperne. Gennemførte Giroen sidste år og kan se frem til tre ugers pinsler i bestræbelserne på at hjælpe Alberto Contador frem til sejren.

Kasper Klostergaard
Fylder 28 år under Giroen og skal nok ikke regne med en etapesejr i fødselsdagsgave. Har vist sig som en robust og yderst hårdtarbejdende hjælperytter. Gennemførte Giroen i 2009 og Spanien Rundt sidste år.

HTC-Highroad:
Lars Bak
Nummer 20 samlet i Giroen for to år siden og viste med femtepladsen i Paris-Roubaix, at potentialet er til at lege med de helt store drenge. Hovedopgave: at hjælpe Mark Cavendish, men får lov at køre sin egen chance, når lejligheden byder sig.

Alex Rasmussen
Spørgsmålet bliver, hvordan 26-årige Alex Rasmussen klarer karrierens første etapeløb over tre uger fordelt på 21 etaper. Hovedopgave: at hjælpe Mark Cavendish.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+