Skuffet Cancellara tager en pause

Fabian Cancellara er i storform, men har valgt at holde pause, så han kan være frisk senere på sæsonen

Uanset at han er i topform, så holder Fabian Cancellara en pause (Foto: AP)
Uanset at han er i topform, så holder Fabian Cancellara en pause (Foto: AP)

Fabian Cancellara har valgt at holde en pause, og styrtet med 23 kilometer igen af søndagens Ardenner-klassiker, Amstel Gold Race, bliver således det sidste, vi får at se til Leopard-Trek-rytteren i denne omgang.

Den schweiziske cykelrytter kom ellers i mål og føler sig også godt kørende, men han føler også, at han har brug for at hvile sig for at være klar senere på sæsonen.

- Jeg føler stadig, at jeg (med styrtet, red.) mistede en stor chance for at sidde til sidst med Andy og Fränk Schleck. Nu skal jeg hvile mig. Det ser jeg frem til, siger Fabian Cancellara til holdets hjemmeside.

Han er derfor ikke med i onsdagens Flèche Wallone eller søndagens Liège-Bastogne-Liège, ligesom meget tyder på, at han heller ikke stiller til start i Giro d'Italia.

Med andenpladser i Milano-Sanremo og Paris-Roubaix samt en tredjeplads i Flandern Rundt har han været forårets mest toneangivende rytter. Og han ligger i øjeblikket nummer et på verdensranglisten.

Cancellara har været kritiseret for ikke at vinde et af løbene, selv om han har været storfavorit, men de udeblevne sejre - og måske styrtet i Amstel Gold Race - viser blot, at han ikke er en supermand, mener han selv.

- Jeg er jo kun menneskelig. Jeg er som alle de andre. Et styrt kan ske for alle. Jeg har kørt tusindvis af løb uden at styrte, men det skete nu. Sådan er sport. Jeg er rimelig trist, siger han.

Hans næste store mål er sommerens Tour de France, hvor han er udset som både potentiel etapevinder og hjælperytter for Fränk og Andy Schleck.