Løbschef underspiller at han flytter skov

Igen har løbschefen for cykelløbet Paris-Roubaix været kreativ med rutelægningen og flyttet Arenberg-skoven

Et billede fra sidste års Paris-Roubaix. I front Fabian Cancellara, dengang Team Saxo Bank. (Foto: AP)
Et billede fra sidste års Paris-Roubaix. I front Fabian Cancellara, dengang Team Saxo Bank. (Foto: AP)

En af de ting, der bliver snakket mest om før den 109. udgave af brostensklassikeren Paris-Roubaix er en gammel fredfyldt skov ved minebyen Arenberg i Nordfrankrig.

Men løbschef Jean-Francois Pescheux vil ikke høre tale om, at hans nytænkning ved tegnebordet er det, som forandrer løbet.

- Vi har flyttet Arenberg-skoven tættere på mål, men det er op til rytterne at åbne ballet, siger løbschef Jean-Francois Pescheux.

Skoven i Arenberg regnes for nøglen til at vinde løbet, og i år er den placeret knap 15 kilometer tættere på mål.

Den stenbelagte sti i den forårsramte skov er ekstremt vanskelig at køre på.

Man skal ind på paveen som en af de første, hvis man skal vinde løbet - siges det.

- Vi kan ændre på ruten, men vores grundregel er, at vi altid har 50 kilometer med paveer på de sidste 150 kilometer af ruten, og inden for de rammer rykker vi lidt rundt, siger Jean-Francois Pescheux.

Det er ikke usandsynligt, at stykket efter Arenberg kan få betydning for løbet i år, hvor rytterne i stedet for at køre til venstre ud af Arenberg-skoven i år kører til højre.

Her er afstanden op til næste pave-stykke væsentligt kortere end tidligere, og dermed er muligheden for at komme op igen, hvis man er sat, forringet.

- Vi får heller ikke det samme løb, når solen skinner, som når det regner, men løbet forbliver Paris-Roubaix uanset hvad.

- Vi kan ændre små ting, som vi har gjort i år efter Arenberg, men der er også mange andre ting, der spiller ind, siger Jean-Francois Pescheux.