Riis' joker slår Cancellara i Flandern

Trods tabet af sine største klassiker-kort triumferede Bjarne Riis atter i Flandern Rundt, da belgiske Nick Nuyens snød alle favoritter

Nick Nuyens vandt overraskende Flandern Rundt (Arkivfoto: Zuma Press)
Nick Nuyens vandt overraskende Flandern Rundt (Arkivfoto: Zuma Press)

Der blev i vide kredse trukket overbærende på skuldre og smilebånd, da Bjarne Riis i efteråret måtte ty til belgieren Nick Nuyens som trumfkort i klassikerne efter tabet af tempofænomenet Fabian Cancellara og brostensspecialisten Matti Breschel.

Men søndag beviste Riis igen, at han har øje for uudnyttet potentiale, da Nuyens snød alle storfavoritterne og triumferede i cyklemonumentet Flandern Rundt.

I en dramatisk finale, hvor Cancellara så ud til at skulle køre sejren hjem efter en forudsigelig køreplan med et angreb langt udefra, lykkedes det Nuyens at hænge på et hidsigt jagtende felt, der hentede Cancellara og franskmanden Sylvain Chavanel på Muur van Geraardsbergen.

De to prøvede dog igen at komme af sted, men denne gang var også Nuyens med, og i spurten slog han overbevisende de to.

Allerede med sin sejr i semiklassikeren Dwaars door Vlaanderen 23. marts beviste Nuyens, at han er blomstret op under Riis' ledelse, og den danske teamboss var da sikker på, at Nuyens kunne gøre sig gældende i Flandern Rundt.

- Han er i rigtig god form for tiden, og jeg er sikker på, at han nok skal være til stede i en finale, sagde Riis.