Jesper Worre: Herning har fortjent det

DCU-direktør Jesper Worre glæder sig især på Hernings vegne over, at Giro d'Italia næste år gæster byen

Fra 1998 og små 10 år frem forsøgte Jesper Worre, direktør for Danmarks Cykle Union (DCU), at få Tour de France til Danmark med Herning som startby.

Den mission lykkedes aldrig, og derfor er Worre glad for, at Herning næste år er vært for prologen og en etape af det store italienske etapeløb Giro d'Italia.

- Jeg er slet ikke overrasket over, at Giroen er kommet til Danmark. Det har Herning virkelig fortjent efter de forgæves forsøg med Touren, siger Worre.

- Dette er helt fantastisk. Jeg er jo selv forelsket i Giroen, for den har jeg kørt otte gange, og hele min karriere fandt sted i Italien. Det er et fantastisk arbejde, de har lavet i Herning og Horsens, vurderer Worre, der selv arrangerer Post Danmark Rundt hvert år.

Han anser Giroen for et løb, der prestigemæssigt er rykket tættere på Touren.

- Giroen bliver større og større, fordi Tour de France nærmest ikke kan blive større. Og de seneste år er Giroen måske blevet mere interessant at følge med i end Touren, fordi cykelløbet ganske enkelt er mere spændende, forklarer Worre.

Giroen gæster Herning og Horsens fra den 5.-7. maj. De første to dage er Herning vært for prologen og første etape, mens Horsens er start- og målby den 7. maj.

Tour de France-arrangørerne sagde ifølge Worre i sin tid nej tak til Herning og Danmark, fordi Touren ikke ville have en hviledag efter tre etaper.

Det er Giro-arrangørerne gået med til. Dagen efter etapen i Horsens er der hviledag, hvor feltet transporteres til Italien.