Lang kamp for at få Giroen til Danmark

Herning-borgmester har arbejdet i halvandet år for at få Giro d'Italia til Danmark. Egentlig skulle det først have været i 2013, fortæller Lars Krarup (V)

Inden dette syn møder næste års ryttere i Giroen har de kørt rundt i Danmark (Foto: AP)
Inden dette syn møder næste års ryttere i Giroen har de kørt rundt i Danmark (Foto: AP)

Borgmester Lars Krarup har været i gang med at hive Giro d'Italia til Danmark i de seneste 18 måneder.

- Egentlig var det en tanke, der opstod med henblik på 2013, hvor Herning fejrer 100 års købstadsjubilæum. Men da vi kom i kontakt med Giro-arrangørerne, stod det hurtigt klart, at den eneste realistiske mulighed var 2012, og så går vi lidt let hen over det med jubilæet, griner Krarup.

Herning fik en fordel, da den amerikanske hovedstad Washington i fjor blev ramt af demokratiet - den hidtidige borgmester havde satset på at hente Giro d'Italia til Washington, men så tabte han valget og borgmesterkæden.

- På den måde fik vores kampagne pludselig momentum, siger Lars Krarup.

LÆS OGSÅ - Officielt: Tre Giro-etaper i Danmark

Herning-borgmesteren regner ikke med, at det italienske eventyr vil koste byen - eller den anden arrangør, Horsens - nogle penge.

- Tværtimod vil det netto give en gevinst for de to byer og for Danmark. Der vil blive masser af omtale, og turister vil komme til Horsens og Herning, siger Lars Krarup.

Bjarne Riis har været vidende om Giro-planerne i hans gamle hjemby Herning.

- Men Riis har ikke været en del af kampagnen. Han har kendt til tankerne længe, fordi vi syntes, det var vigtigt, at han kunne smile og nikke indforstået, når han måske mødte folk, der havde med Giroen at gøre, siger Lars Krarup.