Riis: Ingen lighed mellem Basso og Alberto

Bjarne Riis kan ikke se sammenhæng mellem Ivan Basso, som han supenderede, og Contador, som han beholdt.

I 2006 besluttede Bjarne Riis at suspendere og sende sin italienske rytter Ivan Basso hjem kort før Tour de France.

Fredag offentliggjorde den danske chef på Saxo Bank-Sungard så beslutningen om at støtte Alberto Contador fuldt trods en truende dopingdom på et år.

- Jeg ser ikke disse to sager som ens, siger Bjarne Riis.

På bundlinjen er der dog tale om to dopingsager, hvis Alberto Contador får den etårige dom, som det spanske forbund umiddelbart lægger op til.

Hvorfor beholder man den ene, mens man sender den anden ud i kulden?

- Det er forskellige sager, og det er egentlig ligegyldigt, hvad der adskiller de to sager, for vi forholder os til de fakta, som vi har, siger Bjarne Riis.

Ivan Basso endte med at få en toårig karantæne for sit samarbejde med den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes. Hvorfor Alberto Contador ligger til at få et års karantæne er derimod endnu ikke fuldstændig klart for offentligheden.

Men Saxo Bank-Sungard og Bjarne Riis har set den foreløbige afgørelse, og den overbeviser holdet om, at man skal støtte den spanske stjernerytter.

- Ud fra det vi har set indtil videre, ser vi ingen som helst grund til ikke at støtte ham og tro på ham. Det ville være helt forkert ikke at støtte ham ud fra de præmisser og fakta, som vi har set, siger Bjarne Riis.

Dommen fra det spanske forbund skulle falde 9. februar, men Alberto Contador har allerede sagt, at han vil anke den, hvis han ikke bliver frifundet.

0 kommentarer
Vis kommentarer