Bruyneels karantæne ligger fast

Den belgiske cykelboss Johan Bruyneel får ikke lov at afsone karantæne på selvvalgt tidspunkt efter RadioShacks trøje-cirkus under Touren 2010

Johan Bruyneel kan ikke stå i spidsen for RadioShack-holdet i store løb som Paris-Nice, Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem. (Foto: AP)
Johan Bruyneel kan ikke stå i spidsen for RadioShack-holdet i store løb som Paris-Nice, Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem. (Foto: AP)

Han er en af feltets mest magtfulde sportsdirektører, men Johan Bruyneel kan trods alt ikke bestemme, hvornår han skal afsone den karantæne, han fik for at svine løbskommissærerne til efter RadioShack-holdets overtrædelse af påklædningsreglementet i Tour de France 2010.

Bruyneel blev idømt to måneders karantæne, der skal afsones i februar og marts 2011, men han appellerede til sportsdomstolen CAS i håb om at få lov til at afsone straffen i januar og februar. Det har CAS nu afslået, skriver Velonation.com.

Balladen opstod, da Bruyneel på Tourens sidste dag lod sine ryttere med Lance Armstrong i spidsen optræde i sorte og gule trøjer påtrykt tallet 28. Tallet skulle være det antal mennesker i millioner, som verden over lever med en kræftsygdom, og den stærkt mediedækkede happening var et – uhyre vellykket – forsøg på at skabe opmærksomhed om Armstrongs cancer-fond, Live Strong.

Klædte om foran rullende kameraer
Inden starten på den sportsligt ubetydelige etape til Paris måtte samtlige ryttere klæde om foran rullende kameraer, hvilket kun øgede effekten af den uanmeldte demonstration. Holdet iklædte sig igen de ulovlige trøjer, da det kom på podiet i Paris som vinder af holdkonkurrencen.

Atter blev holdet mødt med stærk irettesættelse fra den internationale cykleunion, UCI, og det fik Bruyneel til på sin Twitter-profil at svine unionens løbskommissærer til: ’Nu er det officielt. For at være kommissær behøver man ikke en hjerne. Man skal bare kende reglementet’, skrev han.

Den bandbulle blev takseret til en bøde og altså to måneders karantæne, der koster Bruyneel deltagelse i vigtige løb som Paris-Nice, Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem.

Til gengæld kan han i januar lede sit hold gennem det australske Tour Down Under, som bliver Lance Armstrongs sidste optræden som professionel uden for USA.