Kyllingen kører mexicansk

Michael Rasmussen stillede i sommer op til løb i Danmark med det mexicanske forbunds tilladelse

Kyllingen kører fortsat rundt på mexikansk licens (foto: Tony Brøchner)
Kyllingen kører fortsat rundt på mexikansk licens (foto: Tony Brøchner)

Michael Rasmussen præsenterede torsdag sit ny cykelhold, skabt sammen med hans personlige sponsor i form af ur-pigen Christina Hembo.

Det danske projekt, der blev offentliggjort i Herning, har danske sponsorer, hjemsted i Danmark og danske ryttere.

Men én af dem – Michael Rasmussen – kører på mexicansk licens. Ekstrabladet.dk erfarer, at ved et løb i Kjellerup (Jylland) i sommer blev ’Kyllingen’ bedt om at vise sin rytterlicens.

Og frem drog han ifølge ekstrabladet.dk’s oplysninger et brev fra det mexicanske cykelforbund, hvori han fik tilladelse til at starte i det danske landevejsløb.

Episoden er siden blevet diskuteret flittigt blandt de danske ryttere. Og det er naturligvis bemærkelsesværdigt, fordi Michael Rasmussen i tiden frem til hans dopingbetingede udelukkelse i juli 2007 – da han førte Tour de France – havde kørt på flere forskellige landes licenser.

Efter han startede karrieren med en dansk licens, har Michael Rasmussen således kørt for Mexico (tidligere), Italien og Monaco. Sidstnævnte var hans licensmæssige hjemsted i 2007, selv om han i alle sammenhænge præsenterede sig som bosiddende i Italien.

- Jeg har mit domicil i Mexico, hed det dengang fra Rasmussen.

For at få licens i et land skal man nemlig være bosiddende. Og i den forbindelse er en mexicansk licens til Michael Rasmussen i 2010 også bemærkelsesværdig, idet han ifølge alle tilgængelige informationer primært har opholdt sig i Italien og – siden eftersommeren – i Danmark.