Cancellara: Riis' hold var en lang nedtur

Verdens bedste temporytter var ikke i tvivl om, at han skulle væk fra Bjarne Riis og Saxo Bank. Den danske holdejer er ked af kritikken

En dag på kontoret på den gamle Team Saxo Bank. Cancellara til venstre og Andy Schleck i front, er nu væk. (Foto: Claus Bonnerup)
En dag på kontoret på den gamle Team Saxo Bank. Cancellara til venstre og Andy Schleck i front, er nu væk. (Foto: Claus Bonnerup)

Fabian Cancellara langer i en schweizisk avis ud efter sin gamle arbejdsgiver Bjarne Riis. Temporytteren har længe været klar over, at han skulle væk fra Team Saxo Bank.

- Bjarne har sit helt klare billede af, hvordan tingene skal foregå. Dem der ikke kan leve med det, kan bare gå. For nogen kan det åbne for en chance til at prøve noget nyt. At videreudvikle sig. Hos Bjarne gør alle, som han synes er rigtigt, siger Cancellara og fortsætter:

- Afstanden til Bjarne er blevet stor, men han har også haft nogle hårde år. Så var der sagen med Basso. Så sagen med Schleck. Så dopingindrømmelserne. Så sponsorerne, hvor en forsvandt og en gik konkurs. Siden 2008 gik det bare ned af bakke. Jeg har ikke talt med Bjarne siden jeg stoppede.

Også Team Saxo Banks tidligere danske profil Matti Breschel har været ude med kritik af tiden på det danske cykelhold, hvor han til bladet Idrætsliv har sagt, at han i perioder følte, at det sejlede en lille smule bag kulisserne med planlægning og kommunikation, og at Bjarne Riis ikke tog sig nok af det.

- Jeg er ked af at høre, at man ser sådan på det. Jeg er godt klar over, at ikke alt kørte som smurt sidste år, men når det er sagt, så har enhver et ansvar for at være med til at få det bedste ud af tingene, siger Bjarne Riis til sporten.dk.

Omkring Cancellaras hårde kritik siger Riis:

- Jeg har forsøgt så godt, jeg kan, at skabe det her hold på den måde, jeg tror på. Hvis folk er utilfredse med det, er det sådan. Det kan jeg ikke gøre så meget ved, siger Bjarne Riis.

Den danske holdejer, som er samlet med sit nye hold på en træningslejr på øen Fuertaventura, tager kritikken til sig.

- Det kigger jeg på og lytter til. Det kan jeg sagtens håndtere. Jeg håber også de folk, der har været her, har lært noget.