Ekspert afviser Contadors bøf-forklaring

Alberto Contador har spist bevismaterialet i sin dopingsag og får ikke ekspert-opbakning til sin forklaring om mad-forurening

Ikke sikkert Contador har lyst til at høre denne ekspert-vurdering (Foto: AP)
Ikke sikkert Contador har lyst til at høre denne ekspert-vurdering (Foto: AP)

Ifølge cykelsportens regler om 'strict liability' er det Alberto Contador, der skal bevise, at han er uskyldig i anklagen om doping med astmamidlet Clenbuterol. Stoffet blev ifølge Contador lagret i hans krop, da han spiste en bøf, der var forurenet med Clenbuterol.

Det bliver imidlertid vanskeligt for Contador at bevise, idet han jo har spist bevismaterialet, og en ekspert i madforurening med netop Clenbuterol kommer ham ikke til undsætning.

I New York Times fortæller Frenando Ramos, der er professor ved Coimbra-universitetet i Portugal, at det er yderst tvivlsomt, om Contadors positive prøve kan være et resultat af madforurening - med mindre, Contador spiste dyrets lever. Det er der ingen oplysninger om, at han har gjort. Contador har kun fortalt, at han i to omgange spiste bøfkød af spansk herkomst.

Ramos, der ifølge avisen har studeret Clenbuterol-forurening i mad gennem to årtier, understreger, at skulle Contador være dopet af den vej, skulle koncentrationen af Clenbuterol i dyret være så høj, at det ville være afgået ved døden før det overhovedet blev slagtet.

- Jeg kan sige med 99 procents sikkerhed, at det er umuligt (at dopingen i Contadors krop stammer fra kød, red.), siger Ramos til New York Times ifølge velonation.com.

Desuden er Contadors forklaring om, at kødet blev bragt op fra Spanien til Astana-holdets hotel i Pau i Sydfrankrig under beskydning. Den spanske tv-station Telesport oplyser, at Astanas kok, Paco Olalla, for flere uger siden i en anden sammenhæng beskrev sit arbejde på Astana under Touren.

Ved den lejlighed fortalte han om det dårlige kød, hotellet i Pau havde at tilbyde, og at han derfor selv var gået på markedet i Pau for at købe kød.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere