Kommentar: Stærkt dansk mesterskab

Dette års DM i landevejscykling er måske det stærkeste, vi nogen sinde har set, skriver Ekstra Bladets Lars Werge

Jakob Fuglsang er en del af et stærkt felt ved DM. (Foto: Ole Steen)
Jakob Fuglsang er en del af et stærkt felt ved DM. (Foto: Ole Steen)

PÅ DEN OFFICIELLE startliste til dagens DM i landevejscykling i Hobro er opført 121 navne.

I sig selv fortæller det ikke så meget om den standard, tilskuerne langs den 15 kilometer lange rute i dag vil kunne iagttage.

Men et dyk ned i navnene fortæller om verdensmestre, vindere af store internationale løb og talentfulde ryttere i et omfang, der gør dette års DM til det måske stærkeste, hvad angår bredden, man nogen sinde har set.

MEN FORDI DER er 40-60 ryttere, der kan sætte et højt tempo, fortæller det jo i sig selv ikke noget om kvaliteten på toppen.

Her er det til gengæld værd at hæfte sig ved, at i år deltager 5 danske ryttere i Tour de France.

Og selv om der har været flere før i tiden, så vidner det om, at en ny dansk guldalder er på vej. Måske ikke med en Tour-vinder på vej, men i hvert fald med toneangivende deltagere i toppen af det internationale hierarki.

BJARNE RIIS TOUR-hold er i år for knap halvdelens vedkommende dansk. Debutanterne Breschel og Fuglsang er samtidig de to største favoritter på vores barometer, som er præsenteret her på siden.

Sammen med Chris Anker Sørensen udgør de en dynamisk trio, der til en vis grad allerede har markeret sig internationalt.

Men endnu mere spændende er, at i baghjulet på disse tre, og på de øvrige to Tour-deltagere Brian Vandborg og Nicki Sørensen, følger allerede de næste Tour-debutanter.

DET ER FOLK SOM Columbias Lars Bak og ikke mindst supertalentet Rasmus Guldhammer. Og det er Saxo Bank-ryttere som Alex Rasmussen og Michael Mørkøv.

Hertil kommer den stærke gruppe af ryttere, der i disse år springer ud fra cykelbanen i Ballerup og den målrettede satsning på succes, der jo har ført til flere VM-guldmedaljer og OL-sølv i 2008.

Ryttere som Michael Færk, Daniel Kreutzfeldt og Niki Byrgesen kan være værd at holde øje med i de kommende år.

MEN KAN MAN IKKE vente så længe, så kan man jo ved selvsyn observere deres evner ved dagens DM i Hobro.

Det ligner et landevejsløb på et sjældent højt internationalt niveau. Men det ser også ud til, at vi godt kan begynde at vænne os til, at det er standarden for et DM.

0 kommentarer
Vis kommentarer