Annonce:
Annonce:

Schleck i gult

Team Saxo Banks luxembourger kom i mål med en vindergruppe og fører med 41 sekunder foran Alberto Contador

Andy Schleck i cykelsportens mest eftertragtede trøje. (Foto: AP)
Andy Schleck i cykelsportens mest eftertragtede trøje. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling

Andy Schleck erobrede tirsdag den gule førertrøje i Tour de France ved at komme i mål med en førergruppe på syv ryttere på bjergetapen over 204,5 kilometer fra Avoriaz-Morzine til St. Jean de Maurienne. Franskmanden Sandy Casar vandt etapen.

Schlecks nærmeste konkurrent, Alberto Contador, fik noteret samme tid og er 41 sekunder efter Team Saxo Banks luxembourgske rytter.

Resultatet var tilstrækkeligt for Andy Schleck til at gå i gult, for australieren Cadel Evans, der startede dagen i førertrøjen, gik helt ned og tabte op mod 10 minutter.

Danskere i centrum
Schlecks triumf var afslutningen på det hidtil største drama i Tour de France i år. Det kulminerede i over 30 graders bagende hede op ad den 25 kilometer lange stigning mod Col de la Madeleine. Og her spillede danskerne en væsentlig rolle.

Annonce:

Chris Anker Sørensen - Schlecks holdkammerat - accelererede i et morderisk tempo fra bunden af bjerget, og det førte til, at den ene rytter efter den anden blev sat af. Da Sørensen ikke kunne mere, satte Jakob Fuglsang sig i spidsen og holdt tempoet oppe.

Én af de første ryttere, der gik ned, var indehaveren af løbets bjergtrøje, franskmanden Jerome Pineau fra Quick Step - noget senere løb Cadel Evans tør for kræfter.

Konkurrenter side om side
Schleck og Contador passerede Col de la Madeleine side om side og kørte mod mål på den 32 kilometer lange nedkørsel sammen med franskmanden Christophe Moreau, der - sammen med Team Saxo Banks Jens Voigt - havde været den store motor i det udbrud, der gav vindergruppen dens forspring.

De tre ryttere indhentede til sidst en gruppe på fire, der havde ligget i spidsen over mere end 50 kilometer - bl.a. vinderen Sandy Casar. På den måde kom syv samlet til mål.

Annonce:

Ny mand i bjergtrøjen
Yderligere én af de førende ryttere - Samuel Sanchez fra Euskatel - forsøgte af alle kræfter at holde trit med Schleck og Contador, men måtte slippe på den sidste del af nedkørslen. Han avancerede alligevel til en samlet tredjeplads.

Jerome Pineaus nederlag på stigningen bevirkede, at en ny mand kom i den prikkede bjergtrøje, nemlig Anthony Charteau fra BBO-holdet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: