Annonce:
Annonce:

Schleck: Danskerne skal køre mig i gult

Strutter af selvtillid: Andy Schleck tror på Tour-sejren - og de hemmelige våben hedder Chris Anker Sørensen og Jakob Fuglsang

Andy Schleck hentede sin første etapesejr i Tour de France i søndags. (Foto: AP)
Andy Schleck hentede sin første etapesejr i Tour de France i søndags. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling

MORZINE-AVORIAZ (Ekstra Bladet): Tour-feltet kører i dag ud på årets hidtil hårdeste bjergetape, hvor alpe-dronningen Col de la Madeleine skal overvindes, og det store spørgsmål er, om Andy Schleck har den støtte på Team Saxo Bank, han skal bruge for at vinde Tour de France.

Enhver kunne søndag se, at Andy Schleck er den aktuelt stærkeste rytter i feltet, men bemærket blev det også, at han sad mutters alene i favoritgruppen, mens Tour-favoritten Alberto Contador havde hele tre holdkammerater til at arbejde for sig.

Det skræmmer imidlertid overhovedet ikke Andy Schleck.

- Det kan lyde arrogant, men jeg ved, at hvis jeg angriber i bjergene, så følger Contador efter mig. Det gør de andre ikke.

Annonce:

- De andre kører godt i bjergene og sætter tempo, men når favoritterne i denne Tour angriber, så er det kun Contador, der kører efter, sagde Andy Schleck ved Team Saxo Banks pressemøde på Hotel L'Équipe i Morzine i går.

Gør alt for Andy
Tabet af storebror Fränk Schleck, der brækkede kravebenet på brostenene på tredje etape, er et hårdt slag for Andy, men den 25-årige Tour-komet stoler fuldt og fast på sine danske hjælperyttere Jakob Fuglsang og Chris Anker Sørensen i bjergene.

- Jeg tror, at Jakob og Chris bliver utrolig vigtige for mig. Jeg har absolut ingen tvivl. De er med for at arbejde for mig, og de vil gå hele vejen for mig, sagde Andy Schleck.

Lørdag gik Fuglsang, der bærer enorme Tour-forventninger på sine skuldre, ned på etapen til Station des Rousses, men end ikke det har sået tvivl i Schlecks sind.

- Jeg opmuntrede ham efter etapen og fortalte ham, at det her er tre uger med smerte og lidelse, og det bliver et hårdt slid og slæb for ham.

Annonce:

Føler ingen træthed
- Men når man kommer til Paris og ser Eiffel-tårnet og kører ind på Champs-Élysées, er det det hele værd. Han skal bare være tålmodig, sagde Andy Schleck, der strutter af selvtillid.

- Jeg har respekt for de høje bjerge, men jeg er mere spændt end nervøs. Jeg er ung, men jeg ved, hvad jeg gør, og hvad jeg kan.

- Hver dag føler jeg mig bedre og bedre kørende. Selvfølgelig kan jeg mærke Touren, men jeg føler ingen træthed. Sejren i søndags gav mig et enormt løft rent moralsk, for jeg beviste, at jeg kan slå dem, sagde Andy Schleck.

- Jeg kan slå dem alle!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: