Annonce:
Annonce:

Kommentar: Uskrevne regler på vej ud

Jakob Piil, tidligere rytter på Bjarne Riis' hold, og Thomas Bay, eks-cykelrytter og nuværende kommentator på Eurosport, kommenterer hver dag Touren på ekstrabladet.dk

Annonce:
Følg Cykling

Diskussionen om aftalt spil blussede op igen, da det forleden lykkedes Fabian Cancellara at få dæmpet farten i feltet, fordi et par af store navne var i knibe bagude.

Jeg var overrasket over, at han kunne gennemføre det, for det er absolut et særsyn i dag. Udviklingen går mere imod de uskrevne regler, som tidligere blev håndhævet.

For 20-25 år siden var der altid en chef i feltet. Bernard Hinault var vel den sidste, der sad tungt på det. Her var drejebogen lagt på forhånd, og du fik ikke lov at gå i udbrud på flade etaper, hvis han mente, at rytterne havde brug for en rolig dag.

Så lod han sine folk sprede budskabet, og et samlet felt kørte langsomt, før etapen blev givet fri 20-30 kilometer før mål. Det kunne næsten blive mørkt, før feltet kom til mål.

Annonce:

Lance Armstrong havde respekt, men ikke samme dominerende rolle. Sidste år fik han dog –til løbsdirektørens store fortrydelse –neutraliseret en etape i Giro d'Italia.

En slags sammenhold
Jeg synes ikke, den slags er snyd. Det er rytternes form for sammenhold –udtrykt via en stærk fagforeningsformand. Som tilskuere vil vi gerne have dem ud over stepperne, men det er altså rytternes kroppe, der skal kunne holde til det.

I dag bliver der altid kørt cykelløb –også på de forudsigelige etaper.

Du ser stadig gentleman-agreements, hvor to ryttere får noget ud af at arbejde sammen, fordi den ene måske kan erobre førertrøjen, mens den anden så får en etapesejr.

Underholdningsværdien er størst, når reglerne bliver brudt. Det er ikke så charmerende, hvis en rytter sætter tempo efter styrt, og i gamle dage så du heller ikke et angreb under forplejning. Du får heller ikke kram for det i dag, men reglen eksisterer stort set ikke mere.

For mig er det langt værre, hvis to fodboldhold spiller på et resultat til fælles bedste.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: