Annonce:
Annonce:

Kommentar: Pas på Cavendish

Jakob Piil, tidligere rytter på Bjarne Riis' hold, og Thomas Bay, eks-cykelrytter og nuværende kommentator på Eurosport, kommenterer hver dag Touren på ekstrabladet.dk

Sådan får vi Mark Cavendish at se, hvis der er nogen, der rækker ham en lillefinger. (Foto: AP)
Sådan får vi Mark Cavendish at se, hvis der er nogen, der rækker ham en lillefinger. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling

4. etape viste, at Alessandro Petacchi er den stærkeste af sprinterne netop nu. Og jeg vil give en stor cadeau til en mand, der ikke har kørt Touren siden 2004 og har haft sine problemer de senere år. Alligevel leverer han altså varen på den måde, og det var sindssygt flot at se en sprinter, der på klassisk, italiensk vis selv åbner spurten og kører den hjem. Det var hans anden etapesejr ud af to mulige, og målt på den måde er han feltets sprinterkonge lige nu.

Af flere grunde tøver jeg alligevel med at sætte et sprinter-hierarki på baggrund af det, vi ser her i løbets indledende fase. Og jeg vil slet ikke være med til at afskrive Mark Cavendish.

Jeg synes dels, jeg kunne se, at både han og Thor Hushoved lå i den side af vejen, hvor alle stort set gik i stå og blev overrasket af Petacchi.

Jeg ved, hvor sindssygt et talent, englænderen besidder, og hvor ærgerrig han er. Hvis han overlever den første uge og turen op i Alperne, så er jeg sikker på, at han nok skal komme tilbage og vise, at han er verdens bedste sprinter.

Men det viser, hvor stærk konkurrencen i Touren er. Efter sygdom, skader og styrt har det været et kapløb med tiden for Cavendish, og heller ikke han kan bare komme og vinde etaper uden at have konkurrencedage nok i benene og være oppe på 100 procent.

I øvrigt dokumenterede etapen min teori om, at jo farligere afslutningen på forhånd ser ud, jo mindre sker der. Feltet er ganske enkelt mere agtpågivende, når alle ved, at der ligger ni rundkørsler på de sidste fem kilometer. Der kan være en enkelt, der mis-timer sin tur ind i en rundkørsel, men ellers bliver feltet trukket ud til en naturlig størrelse og kører fint igennem, fordi alle passer på.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: