Riis bejler til tre kæmpefirmaer

Penge på vej? Tre internationale koncerner på besøg hos Bjarne Riis i Touren

Ifølge Ekstra Bladets kilder har Bjarne Riis haft fint besøg. Hele tre mulige sponsorer med store checkhæfter angiveligt har været på visit. (Foto: Ole Steen)
Ifølge Ekstra Bladets kilder har Bjarne Riis haft fint besøg. Hele tre mulige sponsorer med store checkhæfter angiveligt har været på visit. (Foto: Ole Steen)
SPA (Ekstra Bladet): Millionerne kan være på vej ned i Bjarne Riis’ kasse, og dermed kan hans cykelhold, der lige nu hedder Team Saxo Bank, være på vej til overlevelse.

Hen over den første Tour-weekend har Bjarne Riis nemlig ikke blot haft travlt med at sørge for sine rytteres ve og vel.

Han har ifølge Ekstra Bladets oplysninger også budt tre kæmpestore firmaer velkommen på holdets hoteller, og han har været vært for gæsterne ved VIP-arrangementer med ét klart formål:

At finde en ny hovedsponsor.

Det er tre firmaer, der har været på besøg. Det ene firma, Sungard, er allerede en af cykelholdets mindre sponsorer, mens de to øvrige er nye.

Hemmeligt
Det drejer sig om telefirmaerne Telenor og Ericsson, som har været i Rotterdam for at snuse til atmosfæren.

Alle tre firmaer er dele af endog meget store koncerner. Sungard beskæftiger 20.000 mennesker på verdensplan og producerer it- og software-systemer.

Telenor er udbyder af kommunikation og dermed en mobil- og fastnet-operatør på linje med for eksempel TDC, og Ericsson, der er en del af koncernen Sony-Ericsson, arbejder også inden for den elektroniske kommunikation.

Ingen af de tre firmaer er dog specielt meddelsomme. Hos Telenor afviser pressechefen for den danske afdeling, Peter Glüsing, at kende noget til et Tour-besøg:

– Vi har slet ikke tradition for at være sponsorer inden for sport, og dermed heller ikke inden for cykelsport. Så det overrasker mig meget, siger Glüsing til Ekstra Bladet.

Sungard har ikke besvaret gentagne henvendelser, og hos Ericsson har det heller ikke været muligt at få svar på vore spørgsmål.

60-90 millioner kroner
Men kilder på og omkring cykelholdet fastholder, at de tre firmaer har været til stede i forbindelse med Tour-starten, hvor også cykelholdets administrerende direktør, Trey Greenwood, har været vært.

I sidste uge, da Bjarne Riis i spidsen for Team Saxo Bank holdt pressemøde forud for Tour-starten, sagde han, at der p.t. ikke var noget nyt om sponsorsituationen.

– Vi arbejder fortsat med flere muligheder, men når der er konkrete nyheder, så skal vi nok sige til. Jeg er dog ikke i tvivl om, at holdet fortsætter, sagde han ved den lejlighed.

Det anslås, at et hovedsponsorat indbringer Riis Cycling mellem 8 og 12 millioner euro, altså mellem 60 og 90 millioner kroner.

Bjarne Riis’ cykelhold har eksisteret under forskellige navne siden 2000, da han overtog holdet Team Memory Card Jack & Jones. Hvert år siden da har Bjarne Riis sendt sit cykelhold til verdens største begivenhed Tour de France.