Nicki igen dansk mester i cykling

Dannebrogstrøjen med til Tour de France - efter fremragende samarbejde med tidligere holdkammerat vandt Nicki Sørensen DM-guld for tredje gang

Nicki Sørensen danmarksmester for 3. gang. (foto: Ole Steen)
Nicki Sørensen danmarksmester for 3. gang. (foto: Ole Steen)

DM på landevej blev en gentagelse. Ikke i sin udformning, men da sejrherren blev kåret, var det en kopi af tidligere DM-løb.

Vinder blev nemlig Nicki Sørensen, som også vandt DM i 2003 og 2008. Løbet fandt sin afgørelse i det varme og solbeskinnede Himmerland på vejene omkring Hobro.

Det blev et DM-løb, der udviklede sig modsat af, hvad mange havde tippet. Det blev nemlig ikke det spurtopgør, som den flade rute ellers havde indbudt til.

Saxo Bank med i alt
Med Team Saxo Bank som den styrkemæssige overmagt var der i hvert eneste af dagens udbrud deltagelse af en eller flere repræsentanter fra holdet.

De første omgange blev præget af et tidligt styrt, som medførte, at et udbrud med 7 mand – herunder Alex Rasmussen fra Saxo-holdet – fik et meget stort forspring. På et tidspunkt var det helt oppe på 8 minutter.

Afgørende udbrud
Men ret hurtigt begyndte Riis’ tropper at arbejde målrettet på at indhente de førende, og knap midtvejs i løbet var der tilslutning.

Det afgørende udbrud blev herefter etableret efter 125 kilometer, og efter nogle knopskydninger og frafald over de næste par omgange blev førergruppen reduceret til 7 ryttere, med navne som Lars Bak (Columbia-HTC), Martin Mortensen (Vacansoleil), Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen og Anders Lund (alle Saxo Bank).

Stærkt samarbejde
Med knap to omgange tilbage (30 kilometer) rykkede Nicki Sørensen og Lars Bak sig fri af feltet, og de to tidligere holdkammerater leverede et stærkt samarbejde, som betød, at de fik afgørende hul til forfølgerne.

Den uhellige alliance holdt lige indtil sidste omgang, hvor Nicki Sørensen et par gange forsøgte at skabe hul på de få stigninger, der var på ruten.

Og da han fik vredet sig fri af Bak, gentog Sørensen sådan set bare det kunstgreb, der har ligget til grund for alle hans DM-sejre, og for flere af hans øvrige triumfer som sådan.

Nemlig at køre solo og kvæle sig selv, med udsigten til triumf og hæder til slut.

Ingen anden dansk rytter har i øvrigt i nyere tid vundet guld ved DM på landevej tre gange i løbet af karrieren.

0 kommentarer
Vis kommentarer