Kylling: Mit mål er Spanien Rundt

Kyllingen stiller til start ved DM i Hobro i dag i håb om at vende nedtur til optur

Michael Rasmussen på den cykel, han fik speciallakeret til sit triumftog på Champs Élysées i Paris i 2007. (Foto: Ole Steen)
Michael Rasmussen på den cykel, han fik speciallakeret til sit triumftog på Champs Élysées i Paris i 2007. (Foto: Ole Steen)
Efter måneder med kyssesyge i kroppen fik Michael Rasmussen for tre uger siden grønt lys til at genoptage sin træning for fuld styrke, og i dag kører han atter cykelløb, når han stiller til start ved DM i Hobro.

Det er et løb, han ikke har stor forventning om at vinde, for formen er stadig langt fra toppen, og ruten passer ham dårligt. Men det er også et løb, han ville elske at vinde, og det spinkle håb om sejr er den væsentligste grund til, at han stiller op.

– Der er ingen tvivl om, at det ville være en særlig tilfredsstillelse for mig at vinde, siger Rasmussen med et glimt i øjet og uudtalt henvisning til sin årelange strid med Danmarks Cykle Union efter Tour-skandalen i 2007.

– Jeg har dog kun trænet optimalt i tre uger, og på tre uger skabes ingen mirakler. Jeg har stadig en lidt feminin fedtfordeling, så at sige. Jeg er blevet lidt rund i det, siger Rasmussen, der ellers umiddelbart synes at være lige så afmagret, som da han var på toppen af sin karriere.

– Men løbet er det første, jeg kan køre efter at have været syg, og forhåbentlig kan det blive starten på en god sidste halvdel af sæsonen, siger Rasmussen.

Ingen arbejdsgiver
Han stiller i dag op i neutral cykeltrikot, idet han er tilmeldt løbet som individuel rytter. Han stillede sin kontrakt med det italienske Miche-hold på standby, da han blev syg og har således ingen arbejdsgiver at reklamere for.

– Der er stadig en dør åben for mig på Miche, men min ambition er at køre Spanien Rundt senere i år, og det kan ikke lade sig gøre på Miche, siger Michael Rasmussen.

– Mit hovedmål er at køre Spanien Rundt, og jeg tror, der er en realistisk chance for det. Det er nok ikke alle, der deler den opfattelse, men jeg var vel også den eneste, der troede på, at jeg kunne vinde Tour de France?

Held og lykke
Rasmussen har under DM slået lejr hos bekendte i Randers, og han tog i går turen til Hobro på cykel, i øvrigt den cykel, han fik speciallakeret til brug for sit forventede triumftog på Champs Élysées i Paris i 2007.

Ved middagstid skrev han autografer i en boghandel i gågaden i Hobro og signerede eksemplarer af den bog, ’Løgn over løgn’, idrætsprofessor Verner Møller sidste år udgav om forløbet af skandalesagen.

Et halvt hundrede fans slog vejen forbi og hilste på og ønskede held og lykke i dag.

Det får Rasmussen brug for, hvis han skal vinde.

– Ruten er ikke egnet til mig. Der mangler nogle knolde, men hvis der er strid vind, kan der måske godt ske noget, siger han.

– Saxo Bank har de bedste folk, men de danske kontinentalhold har efterhånden høj kvalitet. Og så er de løse missiler som Lars Bak, Rasmus Guldhammer, Brian Vandborg og vel også mig.

– Alt afhænger af vinden. Er der ingen vind, kommer 60-80 mand let samlet til mål, og så er det nok ikke mig, der vinder spurten, siger Michael Rasmussen.
0 kommentarer
Vis kommentarer