Lars Bak med skuffelse som brændstof

Ingen billet til Touren til Lars Bak - så nu gælder det DM

Lars Bak havde et mål for sæsonen – at køre sig til en plads på Team HTC-Columbias Tour de France-hold. Det lykkedes ikke. (Foto: Claus Bonnerup)
Lars Bak havde et mål for sæsonen – at køre sig til en plads på Team HTC-Columbias Tour de France-hold. Det lykkedes ikke. (Foto: Claus Bonnerup)
Siden onsdag har kun få kunnet vriste et ord ud af Lars Bak.

Den dag blev han vraget til Tour de France af sit amerikanske HTC-Columbia-hold, og skuffelsen var næsten ikke til at bære for den 30-årige rytter.

Dagen efter kørte han en elendig DM-enkeltstart, hvilket ikke gjorde humøret bedre hos den tredobbelte mester i tidskørsel. Men lørdag var der atter hul igennem til den sympatiske rytter, der nu vil bruge skuffelsen som ekstra brændstof i dagens DM-landevejsløb.

– Jeg er topmotiveret. Torsdag havde jeg ikke hovedet med og var bare ikke god nok på enkeltstarten, men søndag vil jeg meget gerne vise noget, siger Lars Bak.

– Det var sgu et hårdt slag med Touren, og så var det bedre at holde mund end at sige noget dumt. Jeg har kørt hele året udelukkende for at komme med til Touren, og så glipper det alligevel.

Lidt deprimeret
Bak blev på Team Saxo Bank ladt ude af Tour-truppen i sæson efter sæson, og det drev ham til i år at prøve lykken på HTC-Columbia.

Den ny skuffelse får ham til at frygte, at drengedrømmen aldrig går i opfyldelse.

– Jeg kan godt blive lidt deprimeret over det, og jeg kan godt høre mine dæmoner hviske mig i øret, at jeg aldrig kommer til at køre Tour de France, siger Lars Bak.

– Det kan være svært at tro på det, når man efterhånden har gjort alt for at få Touren med. Men når jeg har slikket mine sår, så kommer troen nok tilbage.

– Jeg skal nok bare lige sunde mig lidt, sagde Lars Bak, der også i næste sæson kører for HTC-Columbia.

– Det her ændrer ikke ved, at jeg er glad for at køre på holdet. Jeg må bare acceptere holdets beslutning, men jeg føler mig godt nok banket tilbage til stenalderen, sagde Bak.
0 kommentarer
Vis kommentarer