Fuglsang og Matti slås med verdensmestre

Der er hård kamp om titlen som årets cykelrytter i Danmark 2009

Mørkøv og Rasmussen var sammen med Casper Jørgensen, Jens-Erik Madsen og Michael Færk med til at vinde VM-sølv i 4000 meter-forfølgelsesløb. (Foto: Jens Dresling)
Mørkøv og Rasmussen var sammen med Casper Jørgensen, Jens-Erik Madsen og Michael Færk med til at vinde VM-sølv i 4000 meter-forfølgelsesløb. (Foto: Jens Dresling)

Under normale omstændigheder ville en etapesejr i verdens hårdeste etapeløb, Tour de France, med en vis sikkerhed føre til kåringen som Årets Cykelrytter.

Men Nicki Sørensens triumf på de franske landeveje i juli er blot én af mange store danske øjeblikke i den forgangne cykelsæson.

Derfor er det et imponerende sammenrend af triumfatorer, der er nomineret til prisen, som uddeles af Danmarks Cykle Union og Post Danmark.

De fem nominerede er Jakob Fuglsang, Nicki Sørensen, 4000 meter-forfølgelsesholdet, Alex Rasmussen/Michael Mørkøv samt Matti Breschel.

I begrundelsen for nomineringen skrives der følgende om rytterne:

Jakob Fuglsang - Gennembrud på højste niveau
Jakob Fuglsang har i 2009 fået et gennembrud på øverste niveau som landevejsrytter. Fuglsang har vundet Post Danmark Rundt og Slovenien Rundt.

Er blevet nr. to i Giro dell'Emilia, nr. seks i Criterium du Dauphiné Libéré og Katalonien Rundt. Desuden er blev det til tre top-tre placeringer på etaper i Vuelta á España, og Fuglsang har generelt bevist et højt niveau hele året.

Nicki Sørensen - Etapevinder i Tour de France
Efter en lang karriere som hjælperytter kørte 34-årige Nicki Sørensen i 2009 sig ud af skyggen. Det blev til sejr på 12. etape af Tour de France, efter imponerende solokørsel, samt på 2. etape af Post Danmark Rundt.

I forårsklassikerne blev det blandt andet til en 16. plads i Amstel Gold Race og en 26. plads i Liége-Bastogne-Liége.

4000 meter holdet - Verdensmestre
27. marts 2009 blev en historisk dag i dansk cykelsport. Casper Jørgensen, Jens-Erik Madsen, Michael Færk Christensen og Alex Rasmussen samt Michael Mørkøv, der dog ikke deltog i finalen, blev verdensmestre i 4000 meter holdforfølgelse.

I indledende heat havde Danmark bedste tid med 3:59.892 min, og i finalen blev Australien slået, da det danske hold kørte de 4000 meter i 3:58.246 min.

Alex Rasmussen/Michael Mørkøv - Verdensmestre i parløb
28. marts leverede Michael Mørkøv/Alex Rasmussen en unik præstation i dansk cykelsport. Ved en imponerende indsats hentede de to Danmarks første verdensmesterskab i parløb.

Parret kontrollerede løbet i polske Pruszkow på overbevisende vis, og sejrede suverænt. Det er desuden blevet til sejr i 6-dagesløbet i Ballerup for Mørkøv/Rasmussen som par nr. 7.

Matti Breschel - fem sejre
Matti Breschel blev i juni dansk mester i Sønderborg. Desuden er Breschel i 2009 blevet etapevinder i Schweiz Rundt, Katalonien Rundt, Luxembourg Rundt og Post Danmark Rundt.

Breschel har også hentet en andenplads i Cyclassic Hamburg, en syvendeplads ved VM i Mendrisio og i top-ti placeringer i både Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

Vinderen kåres 17. december.

1 af 4 
2 af 4 Ét af årets store danske øjeblikke: Nicki Sørensen vinder 12. etape i Touren. (Foto: AP)
3 af 4 Mørkøv og Rasmussen med deres guldmedaljer i parløb. (Foto: AP)
4 af 4 Mørkøv og Rasmussen var sammen med Casper Jørgensen, Jens-Erik Madsen og Michael Færk med til at vinde VM-sølv i 4000 meter-forfølgelsesløb. (Foto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere