Worre: Jeg blev provokeret

DCU indrømmer, at de ikke kendte omfanget af deres egen tavshedspligt, da de punkterede Michael Rasmussens Tour-sejr i 2007

DCU - her Tom Lund og Jesper Worre - erkendte  i dag, at de ikke kendte omfanget af deres tavshedsplidt (Foto: Henning Hjort)
DCU - her Tom Lund og Jesper Worre - erkendte i dag, at de ikke kendte omfanget af deres tavshedsplidt (Foto: Henning Hjort)

DCU svarede torsdag på et pressemøde på de beskyldninger, som idrætsprofessor Verner Møller retter mod cykelforbundet i sin bog 'Løgn over løgn'.

Møller angriber bl.a. den omstændighed, at DCU - trods tavshedspligt - udtalte sig om de advarsler, som Michael Rasmussen havde fået for ikke at indberette sine whereabouts - eller fejlagtige whereabouts - da han var ved at vinde Tour de France i 2007.

Oplysninger, som var med til at bygge et mediepres op mod Rasmussen, som endte med at få ham smidt ud af Touren - og altså formentlig koste ham sejren.

- Da DCU udtalte sig om Michael Rasmussens sag under Touren, var reglerne om tavshedspligt ikke klare. Vi kunne ingen steder læse, om vores tavshedspligt også omfattede whereabouts-advarsler. DCU handlede altså i god tro, da vi fortalte sandheden, sagde DCU's formand Tom Lund.

Worre: Jeg blev provokeret
Direktør Jesper Worre uddybede:

- Verner Møller sad på tv og sagde, at der ikke var fugls føde på sagen. Det blev jeg lettere provokeret over, og jeg fortalte derfor om Michaels fire advarsler. To fra Anti Doping Danmark og to fra UCI, sagde Jesper Worre bl.a.

- Vi har jo ikke ansvaret for alle Michael manglende, fejlagtige og løgnagtige indberetninger. Michael bør og skal tage ansvaret for egne handlinger.

Gammelt nag
Da Ekstra Bladet gerne ville have svar på, hvordan det kunne være, at DCU ikke kendte reglerne om tavshedspligt, svarede Worre:

- Det stod ikke i reglerne dengang.

- Vi spurgte UCI, hvordan reglerne var, men svaret nåede aldrig frem.

- Men det er jura. Tag det op med Anti Doping Danmark.

Hverken Tom Lund eller Jesper Worre lagde på torsdagens pressemødet skjul på, at det dårlige forhold mellem DCU og Michael Rasmussen rækker langt tilbage. Til lang tid før den famøse sag under Touren i 2007.

- Men vi bar ikke nag. Det er Michael, der bærer nag, sagde Jesper Worre på pressemødet.

1 af 2 Michael Rasmussen blev trukket ud af Touren i 2007, da han var i den gule trøje og lignede en vinder. (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 DCU - her Tom Lund og Jesper Worre - erkendte i dag, at de ikke kendte omfanget af deres tavshedsplidt (Foto: Henning Hjort)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere