Syverne slået på stregen

Sølle tre point skilte Michael Mørkøv og Alex Rasmussen fra den samlede sejr i 6-dages-løbet i München

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen var meget tæt på den samlede sejr i München tirsdag aften. (Arkivfoto: Anthon Unger)
Michael Mørkøv og Alex Rasmussen var meget tæt på den samlede sejr i München tirsdag aften. (Arkivfoto: Anthon Unger)

Det var lige ved og næsten for de danske verdensmestre Michael Mørkøv og Alex Rasmussen, da der i nat blev kørt finale-jagt i det traditionsrige 6-dages-løb i München.

I allersidste spurt vist schweiziske Bruno Risi sin mægtige styrke og henviste dermed danskerne til løbets samlede andenplads - blot tre point efter.

Forud var der kørt et fantastisk cykelløb, hvor føringen skiftede flere gange. Specielt de sidste 60 omgang med pointspurt hver 10. omgang var 'nicht für kindern'.

- Vi vandt de to første spurter, hvor Alex var suveræn. Så der tænkte vi 'yes, det kører'. Men så stak tyskerne af, siger Michael Mørkøv til ekstrabladet.dk

Ingen ville forfølge
Tyskerne, Leif Lampater og Christian Grasmann, var eneste par på omgangshøjde med danskerne og det schweiziske par, Bruno Risi og Franco Marvulli, og måtte derfor ikke køre.

Men ingen var villige til at optage forfølgelsen.

- Så det måtte vi. Det tog vel 15 omgange at køre dem ind, og så tog schweizerne den næste spurt og føringen, siger Michael Mørkøv.

Han og makker Rasmussen kom dog tilbage og vandt løbets næstsidste spurt, så den danskerne igen kom i front med et enkelt point. Men den hidsige jagt havde tæret på kræfterne, og til sidst kunne de ikke følge Bruno Risi, der kørte sejren hjem.

Tror på sejr i Gent
- Det var selvfølgelig sindssygt ærgerligt, og der er ikke rigtig noget positivt, vi lige nu kan tage med os, siger Michael Mørkøv, der inden løbet ikke havde håbet på at kunne køre med om sejren.

Men den fine præstation giver dog forhåbninger om næste uges løb i Gent.

- Der skal vi køre med om sejren. München er kendt for at have det stærkeste felt, så vi ved, at vi er blandt de bedste.

- Og så har vi også revanche til gode, siger Michael Mørkøv med henvisning til de schweiziske eks-verdensmestre, der også er til start i 6-dages-løbet i Gent, der starter næste tirsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere