Chris Anker: Whereabouts er stressende

Chris Anker Sørensen er brand-ærgerlig over sin whereabouts-advarsel, der nu risikerer at skaffe ham en dopingsag på halsen

Chris Anker Sørensen udgiver fredag bogen 'Debutantens Dagbog', der tager udgangspunkt i hans debut i Tour de France i juli. (Foto: Claus Bonnerup)
Chris Anker Sørensen udgiver fredag bogen 'Debutantens Dagbog', der tager udgangspunkt i hans debut i Tour de France i juli. (Foto: Claus Bonnerup)

En festlig aften med et par øl var nok for den danske cykelrytter Chris Anker Sørensen til at ende i Anti Doping Danmarks sorte bog.

En officiel advarsel blev det til, da Team Saxo Bank-rytteren i sommer ikke var at finde hos sine forældre, da myndighederne troppede op og krævede en dopingtest.

- Jeg blev da meget ærgerlig og ringede straks til dem, da jeg kom hjem. Men der var ikke noget at gøre. Regler er regler, fortæller Chris Anker til ekstrabladet.dk.

Han omtaler episoden i sin nye bog, der udkommer på fredag. Efter et gadeløb i Kellerup fejrede han hjemkomsten fra Tour de France med et par gode belgiske øl sammen med nogle venner - og blev lidt småfuld.

Klap på skulderen fra Riis
- Min bror havde lejet nogle lokaler på en café og jeg tog imod tilbuddet om at sove der i stedet for at tage hjem til mine forældre. Alternativet var enten spirituskørsel eller at gå 15-20 kilometer, forklarer Chris Anker.

Han understreger, at han bakker op om systemet om whereabouts. Også selvom systemet sætter sine begrænsninger.

- Forestil dig, at du skulle fortælle din arbejdsgiver, hvor du er hver dag de næste tre måneder. Det er svært og gør det lidt mere bøvlet at leve, siger han.

- Jeg tænker på det hele tiden og er med de problemer, cykelsporten oplever, tilhænger af mange tests og en ren sport. Men det er lidt stressende og jeg vil gerne være foruden en dag. Det er dog nok ikke realistisk, siger han.

Det er Chris Anker Sørensens første advarsel. Opnår han tre inden for 18 måneder, står han til to års karantæne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere