Chris Anker har fået dopingadvarsel

Team Saxo Bank-rytteren Chris Anker Sørensen har fået en advarsel fra Anti Doping Danmark, der forgæves forsøgte at teste ham i sommer

Chris Anker Sørensen står frem og fortæller om sin dopingadvarsel. (Foto: Claus Bonnerup)
Chris Anker Sørensen står frem og fortæller om sin dopingadvarsel. (Foto: Claus Bonnerup)

Chris Anker Sørensen har fået en advarsel af Anti Doping Danmark, der i sommer gik forgæves, da cykelrytteren skulle testes uden for konkurrence.

Advarslen kan få konsekvenser for Team Saxo Bank-rytteren, såfremt det gentager sig to gange inden for 18 måneder. Tre advarsler i den periode vil således resultere i en toårig karantæne.

Chris Anker Sørensen fortæller selv om advarslen i sin kommende bog "Debutantens dagbog", der udkommer på fredag.

- Jeg har valgt at fortælle historien, om min dopingadvarsel, fordi jeg ikke har noget at skjule. Jeg har stor tiltro til, at folk godt kan skelne min sag fra en mand som Michael Rasmussens, siger Chris Anker Sørensen til Berlingske Tidende.

Den 25-årige rytter henviser til Michael Rasmussen, der i 2007 modtog flere advarsler frem mod Tour de France, som han ikke fik lov til at gennemføre af sit daværende hold, Rabobank.

Kan let gå galt
Chris Anker Sørensen modtog sin advarsel i slutningen af juli efter et gadeløb i Kjellerup.

I stedet for at overnatte hos sine forældre som planlagt, valgte han overnatte i Kjellerup, men den efterfølgende morgen havde Anti Doping Danmark været forbi forældrenes hjem.

Team Saxo Bank-rytteren har derfor et formål med at stå frem med sin sag.

- Det er en måde at vise på, hvor let det kan gå galt, og hvor omhyggelig man skal være med at overholde tidsplaner og aftaler for ikke at risikere at få en advarsel, siger rytteren.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere