Riis: Udskiftninger er et problem

Bjarne Riis mener, at det er en cadeau til Team Saxo Bank, at hans bedste ryttere er attraktive for andre hold og søger bedre betalte job i cykelfeltet

Bjarne Riis erkender, at den store udskiftning på holdet er et minus. (Foto: Claus Bonnerup)
Bjarne Riis erkender, at den store udskiftning på holdet er et minus. (Foto: Claus Bonnerup)

Bjarne Riis er blevet hårdt ramt af sin egen succes.

I opgangstider skabte han - med egne ord - verdens bedste cykelhold med den bredeste organisation, de bedste ryttere og sportsdirektører og et for ham unikt samarbejde på tværs af organisationen.

Men i den nuværende situation, hvor han mangler en sponsor, har en lang række af de personer, han har bygget holdets image op omkring, sagt farvel. De personer, som på de indre og ydre linjer har udgjort hans vision, har fundet nye og mere velbetalte job i feltet.

Ryttere som Marcus Ljungqvist, Arvesen og Lars Bak er enten stoppet eller skiftet til andre hold. Også på holdet 'bag rytterne' er der sket udskiftninger.

- De er jo attraktive på grund af den opdragelse, de har fået, og den kultur, de er lært op i. Jeg ser det som en cadeau til vores måde at gøre tingene på. Men også et minus for os. Vi har godt vidst, at det blot ville være et spørgsmål om tid, før det ville komme til at ske. Det har så været min opgave at have andre klar, og det føler jeg, at jeg har, siger Riis.

Han peger blandt andet på Matti Breschel og Jakob Fuglsang som ryttere, der er på vej frem.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere