Klöden betaler - dopingsag stopper

Andreas Klöden har 'med tungt hjerte' accepteret at betale et bidrag til fond for handicappede børn. Samtidig stopper undersøgelse af eventuelt dopingmisbrug

Her kører Andreas Klöden med Astana-holdet (Foto: AP)
Her kører Andreas Klöden med Astana-holdet (Foto: AP)

Andreas Klöden har indgået en aftale med den tyske anklagemyndighed om en undersøgelse af mistanke om 'sportslig snyd' da han kørte for Team Telekom og T-mobile.

Han betaler nu et ikke nærmere defineret beløb til en fond for handikappede børn.

Klöden blev undersøgt for at være involveret i blod-doping, da hans navn kom frem i sagen med hans tidligere holdkammerat Patrik Sinkewitz. Den 34-årige tyske rytter har hele tiden nægtet sig skyldig.

I aften annoncerede hans advokater at der var indgået en aftale med den offentlige anklaer i Bonn. Tidligere har det været fremme, at Klöden skulle betale 25.000 euro, men advokaterne fastslår, at 'beløbet er ikke en løsesum og er ikke så højt som 25.000'.

De siger samtidig, at Klöden går ind på aftalen 'med et tungt hjerte, men gør det for at spare sig selv og sin familie for yderligere efterforskning og for at spare tid og penge'.

Klöden forlod T-mobile efter 2006-sæsonen og kørte for Astana fra 2007-09 og vil fra næste sæson køre for det nydannede RadioShack.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere