Holm taler ud om kræften

Sportsdirektør Brian Holm var tæt på døden, da han blev ramt af tarmkræft. Nu fortæller han i bogform hele historien om sin kamp for at vende tilbage til livet

Brian Holm fortæller i ny bog historien om sin kamp mod en kræftsygdom. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Brian Holm fortæller i ny bog historien om sin kamp mod en kræftsygdom. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)

Den tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør Brian Holm var i 2004 døden nær af tarmkræft, og det tog ham flere år at kæmpe sig gennem det traumatiske forløb. Nu er han nået så langt, at han fortæller hele historien om machomanden Brian Holm, der pludselig på den hårde måde måtte indse, at han ikke var usårlig.

På mandag udgiver han bogen 'Den sidste kilometer' om de frygtelige måneder, da han ikke anede, om han ville leve eller dø. Da der for alvor blev sat spørgsmålstegn ved livets værdier og ikke mindst selve livets værdi.

- Når man kommer til den sidste kilometer som rytter og ser den røde vimpel, der markerer indgangen til strækningen, gør det altid ondt. Kroppen er tom, og man skal virkelig bide tænderne sammen og grave dybt i kraftreserverne.

- Man skal kigge frem og ikke tilbage og træde det bedste, man har lært, for dét afgør, om man vinder eller taber. Det er det samme i et kræftforløb. Altså bortset fra at den sidste kilometer for kræftpatienter er ekstremt lang. Nærmest uendelig, skriver Holm bl.a. i bogen.

Bogen har Holm skrevet i samarbejde med journalisten Jonas Nyrup. Den har forord af Lance Armstrong, der også er tidligere kræftpatient, og er ifølge forlaget en beretning om kampen mod kræft og om at vende tilbage til livet som en ændret mand - både fysisk og psykisk.

Det er en historie om at tage sig sammen, men også om at turde være sine følelser bekendt og føle sig forpligtet til at udnytte mulighederne og hjælpe andre i kampen mod kræft, lyder det fra forlaget People's Press.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere