Ullrich: Jeg har løjet for jer

Den tyske Tour-vinder belastes hårdt af nye dokumenter i Opéracion Puerto-sagen

- Jeg fortalte en nødløgn, erklærer Jan Ullrich nu (Foto: AP)
- Jeg fortalte en nødløgn, erklærer Jan Ullrich nu (Foto: AP)

12. juli 2006 sendte Sara Ullrich en mail til sin mand Jan Ullrichs manager, Wolfgang Strohband.

I de dage var Jan Ullrich netop smidt ud af Tour de France for sin tilknytning til dopingskandalen Opéracion Puerto, der var afsløret i maj måned dét år.

Sammen med Ivan Basso blev tyskeren udpeget som hovedmanden i sagen, og det fik deres arbejdsgivere - T-Mobile for Ullrichs vedkommende, og Team CSC for Bassos – til at sende dem hjem fra Tour-starten i Strasbourg.

Begge nægtede alt. Men at det for Ullrichs vedkommende tilsyneladende var spil for galleriet, kommer nu frem, fordi de tyske myndigheder har afsluttet langvarige undersøgelser af forløbet.

I alt har de samlet 2219 siders dokumentation, og et sted i dette materiale er gengivet den mail, som fru Ullrich sendte til Strohband.

Det er en mail, der rummer udkastet til en forklaring fra Ullrich til hans fans – formentlig var den tænkt til at skulle stå på Jan Ullrichs særdeles populære hjemmeside.

- Jeg må tilstå, at jeg har haft forbindelse til Spanien. Jeg var overbevist om, at jeg ikke bedrog nogen, og jeg ville ubetinget vinde Tour’en – for min egen skyld, men også for mine fans og mine sponsorers skyld. Derfor fortalte jeg en nødløgn.

- Jeg har afgivet mit eget blod i Spanien, det er et faktum. Men jeg har aldrig anvendt metoden (til bloddoping, red.), og jeg tror ikke, at hensigten til at anvende ulovlige metoder til bedrag i sig selv er ulovlig, skriver Jan Ullrich.

Udkastet blev aldrig offentliggjort. I stedet fastholdt stjernen sin uskyld ved talrige lejligheder, også efter han stoppede sin karriere i 2007-2008.

Men politiets materiale, som både ugemagasinet ’Der Spiegel’ og avisen ’Süddeutsche Zeitung’ har fået fat i, rummer også interessante oplysninger på anden vis.

For eksempel dokumenteres det, hvordan Ullrich og hans sportslige rådgiver Rudy Pevenage mindst 15 gange i perioden 2003-2006 var i Madrid.

Hver gang blot af få timers varighed. Men trods den manglende overnatning havde de hver gang booket et hotelværelse nær lufthavnen.

Politiets teori er klar: Transit-turene blev brugt til enten at tanke eller afgive blod til lægen Eufemiano Fuentes.

0 kommentarer
Vis kommentarer