Jette døde i helikopteren

Cykelrytterens kæreste var med på træningslejren i Frankrig og ved hendes side, da ulykken skete

Jette Fuglsang døde i helikopteren, efter at hun i går på tragisk vis blev hårdt kvæstet  under træning i Frankrig. (Privatfoto)
Jette Fuglsang døde i helikopteren, efter at hun i går på tragisk vis blev hårdt kvæstet under træning i Frankrig. (Privatfoto)

AUBUSSON (ekstrabladet.dk): René Ahrenkiel lyder fattet i telefonen. Ked af det, men alligevel i stand til at fortælle om den oplevelse, der mandag eftermiddag sendte chokbølger gennem dansk cykelsport.

René’s kæreste, Jette Fuglsang, døde ved en ulykke under træningen i Frankrig. René var med på træningslejren, og han var tæt på det hele og så, da hans kæreste gennem 4 år fik for meget fart på ned ad en bjergside tæt ved byen Bourg d’Oisans i Alperne.

Slynget over i bjergvæg
- Vi var ude at træne, og på vej nedad nogle lidt bløde bjerge. Det var ikke stejlt. Men det snød lidt. Og Jette fik rigtig meget fart på, og rundt i et sving kom hun over i den modsatte side af vejen, fortæller René Ahrenkiel.

- Her rammer hun en engelsk camper, der er på vej op. Hun rammer den i siden, og herfra bliver hun slynget over i bjergvæggen. Vi kommer derhen, og der er ingen ydre kvæstelser eller skrammer at se på hende.

Fik hjertestop i helikopteren
- Men der er hurtigt en læge på stedet, og der bliver sendt bud efter en helikopter. Og da hun bliver fløjet til hospitalet, får hun et hjertestop i helikopteren, siger René Ahrenkiel.

Da han kommer til hospitalet, får han at vide, at Jette Fuglsang er død, og at det skyldtes indre kvæstelser.

- Hendes lunger og lever var ødelagt, og selv om de forsøgte en nød-operation i flyet, hjalp det ikke, siger René Ahrenkiel.

Transporteres til Danmark i dag eller onsdag
Jette Fuglsang skal efter planen transporteres til Danmark enten tirsdag eller onsdag, og René Ahrenkiel har tænkt sig at følge efter.

- Men jeg aner ikke rigtig, hvordan man gør i den her situation. Jette bliver fløjet hjem med rejseforsikringen, og DCU (Danmarks Cykle-Union, red.) er også i gang.

- Det er slet ikke til at forstå, hvad der er sket. Jeg har ikke sovet ret meget i nat, siger René Ahrenkiel.

Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen