Sygdom ødelagde Riis-troppers angrebsplaner

Nicolas Roche blev Saxo-Tinkoffs bedste mand på fjerde etape af Tour de Mediterraneen

Nicolas Roche måtte undvære syge holdkammerater (Foto: Tim de Waele)
Nicolas Roche måtte undvære syge holdkammerater (Foto: Tim de Waele)

Saxo-Tinkoff havde ellers lagt store planer forud for dagens etape i det franske etapeløb Tour de Mediterraneen.

Tre af Bjarne Riis nyindkøb skulle efter planen sidde med helt frem til målstigningen på Mont Faron, men sygdom spolerede de planer, da både Oliver Zaugg og Roman Kreuziger var blevet syge og havde mistet kræfter før dagens etape. Dermed var Nicolas Roche holdets eneste mulige trumf i kampen for succes.

- I går klagede Roman og Oliver over mavesmerter, og begge har tabt meget væske og derfor også mange kræfter i løbet af natten. Oliver gennemførte, mens Roman til det allersidste forsøgte at kæmpe sig igennem. Nu må vi håbe, at de ikke har smittet de andre på holdet, og at de hurtigt bliver klar igen til de kommende udfordringer. Nicholas var dermed overladt til sig selv i finalen, men han sad fint med på en stigning, der måske skulle have været lidt længere og sejere for at passe perfekt til ham, sagde sportsdirektør Dan Frost efter etapen.

Se også:

Se også: Etape i cykelløb aflyst

Saxos irske rytter kom i mål på en niendeplads på etapen og avancerede frem i stillingen, så han nu ligger på femtepladsen, 22 sekunder efter Maxime Monfort fra RadioShack på 1. pladsen:

- Vi havde en plan om at være tre ryttere på sidste stigning, så vi kunne skiftes til at sætte angreb ind, men sådan blev det desværre ikke. Til gengæld kæmpede både Oliver og Roman flot for at hjælpe mig undervejs, og de har ydet en prisværdig indsats med sygdom i kroppen. På Mont Faron angreb jeg et par gange, men havde efterfølgende lidt problemer med at hænge med de forreste. Det er jeg lidt skuffet over, men sæsonen er lige gået i gang, og der er et stykke vej til topformen endnu, sagde Roche selv efter etapen.

Se mere:

Se også: Greipel hurtigst i massespurt

Dagens etape blev vundet af Roches tidligere holdkammerat på AG2R Jean-Christophe Peraud.

Den samlede stilling er yderst tæt, hvor Lars Boom fra Blanco Pro Cycling blot er et sekund fra førertrøjen og Thomas Löfkvist fra IAM og Peraud blot er to sekunder fra førstepladsen.

Det franske etapeløb slutter i morgen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere