Syverne var helt suveræne

Tour-helt Michael Mørkøv og Guld-Lasse fra OL satte alle til vægs og kørte Par nr. 7 til sikker sejr

Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen vandt i flyvende stil det københavnske seksdagesløb. (Foto: Lars Rønbøg/6dageslob.dk)
Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen vandt i flyvende stil det københavnske seksdagesløb. (Foto: Lars Rønbøg/6dageslob.dk)

Seksdages-tronen i Ballerup er igen besat af et rent dansk par. For efter sidste år at være blevet kørt ned på andenpladsen af Marc Hester og Iljo Keisse, strøg Par nr. 7 atter til tops i det københavnske seksdagesløb.

For fjerde gang i Michael Mørkøvs tilfælde, der har de tre første sejre med Alex Rasmussen. Til aften blev den fjerde trukket i hus sammen med den olympiske helt lasse Norman Hansen, og det skete efter en opvisning i, hvordan en sikker sejr skal køres hjem.

Læs også:

Se også: Tour-helt igen torpederet af bil

For til de voldsomt underholdte tilskuere i Ballerup Super Arenas udelte begejstring nøjedes de to danskere ikke med at køre defensivt i finalejagten, hvor afstanden til de nærmeste var så stor, at Par nr. 7 skulle dumme sig gevaldigt for ikke at stikke af med sejren.

Næ, de praktiserede det gamle mundheld om, at det bedste forsvar er et angreb, så der var konstant en dannebrogstrikot helt fremme i feltet.

De var på sidstedagen i front fra start til slut, og de havde fuld kontrol over de angreb, der trods alt blev sat ind.

Eneste angreb, den populære duo intet kunne stille op imod, kom fra Marcel Kalz i Par nr. 5.

Læs også:

Se også: Riis-rytter får grim skade

For i disciplinen en omgang på tid smadrede tyskeren den banerekord, han søndag tog fra Lasse Norman Hansen. Tirsdag kørte han de 250 meter på 12,514 sekunder - en gennemsnitshastighed på imponerende 71,92 km/t.

Imponerende var også lillebror Mørkøv. For Jesper Mørkøv hentede karrierens hidtil bedste resultat, da han sammen med schweizeren Franco Marvulli kørte sig ind på tredjepladsen akkurat slået af australske Luke Roberts og tyske Leif Lampater.

Sejren var Michael Mørkøvs tiende i karrieren, mens det er første gang, Lasse Norman Hansen er øverst på podiet i et seksdagesløb.

Topstillingen

Michael Mørkøv/Lasse Norman 382 point

Luke Roberts/Leif Lampater 304

1 omgang efter

Jesper Mørkøv/Franco Marvulli 322

Andreas Muller/Andreas Graf 195

3 omgange efter

Marcel Kalz/Robert Bengsch 268

4 omgange efter

Vojtech Hacecky/Jiri Hochmann 141

5 omgange efter

Marc Hester/Robert Bartko 271

Sebastian Lander/Nick Stopler 238

8 omgange efter

Mads Christensen/Marcel Berth 163

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere