Annonce:
Annonce:

UCI fratager Armstrong syv Tour-titler

Den internationale cykelunion UCI er enig i, at Lance Armstrong får livsvarig karantæne og fratages sine Tour de France-titler, siger UCI-præsident Pat McQuaid

Lance Armstrong har ikke længere så meget at smile af. (Foto: AP)
Lance Armstrong har ikke længere så meget at smile af. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling

Den internationale cykelunion UCI bekræftede mandag på et pressemøde, at den tidligere cykelrytter Lance Armstrong får frataget sine syv Tour de France-titler og bliver straffet med livsvarig karantæne fra cykelsporten.

UCI anerkender det amerikanske antidopingagentur Usadas afgørelse, som i august tildelte Armstrong livsvarig karantæne og fratog ham de Tour de France-titler, han vandt som aktiv.

UCI-præsident Pat McQuaid slog som noget af det første fast, at unionen bakker op om den 1000 sider lange rapport fra Usada, og at UCI ikke vil anke sagen til den internationale sportsdomstol, CAS.

Hamilton: Der er også dopere på Sky

- Vi vil ikke appellere til CAS. Vi anerkender den sanktion, Usada gav. UCI vil udelukke Lance Armstrong fra cykelsporten og fratage ham de syv Tour de France-titler.

Armstrong vandt Touren syv gange i træk i årene 1999-2005, men det skete ifølge Usada ved hjælp af systematisk brug af doping.

Annonce:

- Lance Armstrong hører ikke hjemme i cykelsporten, siger UCI-præsident Pat McQuaid på pressemødet i schweiziske Geneve.

Præsidenten takker de mange ryttere, der har vidnet i sagen mod Armstrong, og den irske præsident sendte også et budskab til alle i og omkring cykelsporten.

Tour-finale tæt på midnat?

- Det er ikke første gang, cykelsporten har stået ved en skillevej. Vi finder en vej fremad. Cykelsporten har en fremtid, siger Pat McQuaid.

Der har også været rejst en massiv kritik af UCI, som ifølge kritikerne har beskyttet Armstrong, og derfor blev McQuaid også spurgt, om han vil træde tilbage som følge af Armstrong-sagen.

Men det afviser McQuaid at gøre, selv om ireren er ked af, at han ikke fangede Armstrong i tide.

- Da jeg tog over som præsident i 2005, gjorde jeg det til en prioritet at kæmpe imod doping. Jeg ved, at doping er en del af kulturen i cykelsport. Men den er kommet et langt stykke.

- Jeg har ingen planer om at træde tilbage som præsident for UCI, siger McQuaid.

Armstrong: Jeg har haft det bedre og værre

Annonce:

- Jeg er ked af, at vi ikke kunne fange alle sammen og smide dem ud af sporten.

- Og jeg fik det dårligt af at læse Usadas rapport. Det er meget svært at acceptere og forstå, at det foregik, siger ireren.

Direktør for Touren, Christian Prudhomme, har tidligere sagt, at ingen andre ryttere bliver tildelt Tour-sejrene i årene 1999-2005.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: