Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Anklage: Nike købte Armstrong fri af dopingsag

Amerikansk avis hævder at vide, at Lance Armstrongs personlige sponsor - sportstøjfirmaet Nike - betalte millioner til UCI-boss for at glemme positiv dopingprøve

Lance Armstrong med Hein Verbruggen. (Foto: AFP)
Lance Armstrong med Hein Verbruggen. (Foto: AFP)

Trods en tonstung bevisbyrde mod Lance Armstrong i det amerikanske antidopingagenturs dopingsag har sportstøjfirmaet Nike valgt at stå last og brast med den texanske nationalhelt. En god grund til det kan ifølge den amerikanske avis New York Daily News være, at Nike aktivt har spillet en rolle i det beskidte spil, Amstrong er anklaget for at have spillet.

Avisen hævder, at Nike og Thom Weisel, der var medejer af Armstrongs hold, overførte en halv million dollar - tæt på tre millioner kroner - direkte til tidligere præsident for den internationale cykleunion UCI, Hein Verbruggen. Beløbet skulle være betaling for at glemme en positiv prøve for kortikosteroider, som Armstrong afleverede i 1999.

New York Daily News rapporterer, at Kathy LeMond, hustru til den tredobbelte Tour-vinder Greg, under ed skulle have forklaret, at hun gennem en mekaniker og andre ansatte på Armstrongs hold havde fået kendskab til pengeoverførslen.

Armstrongs tidligere massør Emma O'Reilly bakker op om den opsigtsvækkende anklaget i sit vidneudsagn til Usada, det amerikanske antidopingagentur. Hun har fortalt, at Armstrong og andre ryttere højlydt talte om, at de ville få teamlæge Luis Garcia del Moral til at udskrive en recept med tilbagevirkende kraft således, at Armstrongs brug af det præstationsfremmende stof kunne legaliseres som nødvendig behandling for et siddesår.

Ved den lejlighed skulle Armstrong have sagt til O'Reilly: 'Nu ved du nok til at fælde mig.'

Se også: Kyllingen: Lance var det dummeste svin af alle <b>Læs også: Kyllingen: Lance var det dummeste svin af alle</b>

Armstrong-lejren har affejet Kathy LeMonds vidneudsagn, som blev afgivet i 2006 i en sag udbetaling af sejrsbonusser til Armstrong, som det pure opspind.

- Vi havde absolut ingen idé om, hvad fru LeMond, en velkendt Lance-hader, talte om dengang, og den dag i dag har vi ingen idé om, hvad hun talte om, siger Armstrong-sagfører Mark Fabiani til New York Daily News.

UCI kæmper i forvejen mod beskyldninger om, at Lance Armstrong skulle have betalt sig fra en positiv epo-prøve i 2001.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen