Cavendish før Danmark Rundt: Jeg vil vinde

Mark Cavendish er ikke kommet til Danmark i sin bedste form, men den burde række til at vinde etaper, mener han

Han har ikke tænkt sig at gøre forsøget i år, men en skønne dag agter verdensmester Mark Cavendish (Team Sky) at vinde Danmarks største cykelløb, Post Danmark Rundt.

I år går han kun efter etapesejre i det land, han elsker som et andet fædreland. Det fortalte han i går forud for årets løb, som begynder i Randers i dag med en etape, der ligger perfekt til supersprinteren fra Isle of Man.

– Jeg er her, fordi der er gode spurter i løbet, og fordi jeg elsker Danmark. Det er et godt sted at besøge og vinde i, sagde Mark Cavendish i aftes på rytterhotellet.

Se mere:

Se også: Cavendish lammede Paris

– Jeg har ikke kørt Danmark Rundt siden 2007, da jeg vandt etapen til Frederiksberg, og jeg ser virkelig frem til at køre væddeløb i Danmark igen.

– Jeg vandt VM i København sidste år, og jeg synes, at Danmark er et af de mest cool lande i verden. Jeg kendte intet til Danmark, før jeg mødte Brian Holm, der i dag er en af mine allerbedste venner, og jeg var her kun i få timer, før jeg forelskede mig i København.

– Her er bare rart at være, sagde Mark Cavendish.

Se også:

Se også: Vildt felt i Post Danmark Rundt

Han erkender, at han ikke stiller op i sit livs bedste form, men forventer dog, at han kan gøre sig gældende på de fire etaper, der traditionelt ender i en massespurt. Andre topsprintere stiller også til start, blandt andre tyskeren André Greipel og belgieren Tom Boonen.

– Boonen kørte ikke Tour de France, så jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente af ham, men jeg tror, det bliver ham, der bliver den sværeste konkurrent, sagde Cavendish i aftes.

Første etapeløbs-sejr
Han vandt i juni i år sit livs første etapeløb med sejren i det hollandske Ster ZLM Tour, og det har givet ham troen på, at han en dag kan vinde et løb som Post Danmark Rundt.

– I år er det totalt udelukket at køre efter den samlede stilling, for jeg er ikke i tilstrækkeligt god form, sagde Cavendish.

– Vi kører for Lars-Petter Nordhaug, og jeg håber så på at vinde nogle etaper. Men senere i karrieren vil jeg gerne vinde Danmark Rundt. Det var en stor forhindring, jeg overvandt, da jeg vandt Ster ZLM, og nu ved jeg, at jeg også kan vinde etapeløb.

– Det kunne godt blive et mål for mig i fremtiden. Ikke de store løb, men kortere etapeløb som Danmark Rundt og Tour of Britain, hvor der ikke er de helt store bjerge.

Ud over Cavendish og Lars-Petter Nordhaug stiller Team Sky til start med Geraint Thomas, Michael Rogers, Davide Martinelli, Luke Rowe, Bernhard Eisel og Peter Kennaugh.

1 af 2 Humøret er i top i Sky-lejren (Foto: Thomas Sjørup)
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen