Dopingekspert: Dybt underligt

Direktøren fra Anti Doping Danmark er rystet over, at Fränk Schleck tilsyneladende har valgt at dope sig med det ulovlige stof Xipamid

Det er uvist, hvordan Fränk Schleck har fået stoffet Xipamid, der blandt andet findes i Xipagamma-tabletter som disse. (PR-foto)
Det er uvist, hvordan Fränk Schleck har fået stoffet Xipamid, der blandt andet findes i Xipagamma-tabletter som disse. (PR-foto)

- Det undrer mig meget. Det er ikke noget, vi er stødt på i den her sammenhæng før.

Sådan lyder reaktionen fra Lone Hansen, direktør fra Anti Doping Danmark, i kølvandet på den overraskende nyhed om, at Fränk Schleck er blevet testet positiv for det ulovlige stod Xipamid under dette års Tour de France.

Læs også: Fränk Schleck taget for doping

Ifølge Lone Hansen er Xipamid et stof, der ikke umiddelbart har den store præstationsfremmende virkning, og derfor er det ekstra besynderligt, hvis den luxembourgske cykelrytter er hoppet i fælden på den bekostning.

- Nej, det er jo et vanddrivende stof, som man kan bruge til at trække væske ud af blodbanen og eventuelt kontrollere blodtrykket. Men det har ikke umiddelbart nogen præstationsfremmende virkning, siger hun og fortsætter:

- Selvfølgelig kan man ved vandrivende stoffer opnå vægttab, som kan have betydning, når man kører opad, men udover det er der ikke noget ekstra at hente, så vidt jeg ved, siger Lone Hansen til ekstrabladet.dk.

Alligevel er hun brandærgerlig over endnu en dopingsag i verdens største cykelløb.

Læs også: Rolf: En kæmpe overraskelse

- Det er virkelig sørgeligt, at vi nu igen har en rytter, der er blevet testet positiv. Cykelsporten gør ellers en stor indsats for at forblive ren, siger Lone Hansen og fortsætter:

- Men vi har jo selvfølgelig altid den holdning, at vi tager afstand til alle former for doping, Det er det, vi er sat i verden for. Hvis han vitterligt har brugt et ulovligt stof, så skal han da bare smides ud og have de sanktioner, der tilkommer ham, lyder det.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger kan Xipamid bruges som såkaldt sløringsstof. Ved at anvende det vanddrivende stof kan man således gøre det det vanskeligere for dopingmyndighederne at afsløre, hvis man har taget andre mere præstationsfremmende stoffer.

1 af 2 Ifølge UCI har Fränk Schleck taget mere end en proteinbar eller to under dette års Tour de France. (Foto: AP)
2 af 2 Det er uvist, hvordan Fränk Schleck har fået stoffet Xipamid, der blandt andet findes i Xipagamma-tabletter som disse. (PR-foto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen