Wiggins holder blodpasset lukket

Bradley Wiggins vil egentlige gerne fremvise sine blodværdier, men advares mod at gøre det

- Jeg har intet at skjule, siger BRadley Wiggins (i gult). (Foto: AP/Laurent Cipriani)
- Jeg har intet at skjule, siger BRadley Wiggins (i gult). (Foto: AP/Laurent Cipriani)

CAP D'AGDE (ekstrabladet.dk): Bradley Wiggins har sagt, at han vil bygge bro til sine kritikere og bevise, at han kun kører på vand og brød. At han ikke er dopet. Egentlig er han parat til at tage den fulde konsekvens af sit udsagn og lægge sit såkaldte blodpas frem til offentligt skue, men hans støtter advarer ham kraftigt i mod at gøre det. Og derfor bliver det indtil videre sådan.

- Det er noget, jeg gerne ville gøre, for jeg har intet at skjule, og jeg synes, det skal være tilgængeligt. Men det er en tabersag at gøre det, og jeg er kraftigt blevet frarådet det, siger Bradley Wiggins.

Blodpasset er et kort fortalt et system, som ved hjælp af rytternes naturlige blodværdier muliggør karantænestraf i det tilfælde, at værdierne svinger i unaturlig grad. Wiggins læger mener imidlertid, at systemet giver alt for stor mulighed for fortolkning.

Læs også:

Se også: Wiggins kørte lead-out for sikkerheden

- Mine holdlæger siger, at et blodpas ikke giver en entydig indikation på, om en rytter er dopet eller ej, fordi der er så mange variabler i målingerne.

- Nogen vil altid kunne sige, at værdierne enten er for stabile, for ustabile eller det ene og det andet, siger Bradley Wiggins.

Han mener, at der kun er én måde at gøre de allerstørste skeptikere tilfredse.

- Nogle folk kan man aldrig stille tilfreds. Med mindre de fik lov at bo hos mig i 12 måneder og dét er jeg ikke parat til.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen