LIVE: Wiggins vinder komfortabelt

Verdensmesteren i enkeltstart føler sig overbevist om, at han ikke vinder dagens etape. En punktering efter fem kilometer slukkede drømmen. Følg etapen live med ekstrabladet.dk

Foto: AP
Foto: AP

BESANÇON (ekstrabladet.dk): Som på prologen i Liège i sidste weekend slukkede en punktering mandag verdensmester Tony Martins drøm om en etapesejr i Tour de France i år. Det var den tyske rytter på Omega Pharma-Quick Step overbevist om, da han var kommet i mål i den foreløbigt bedste tid på løbets første lange enkeltstart.

Følg enkeltstarten live her

- Jeg kørte en god tid, og ruten lå godt til mig, men igen blev jeg ramt af uheld, sagde Tony Martin, der punkterede efter fem af etapens 41,5 kilometer.

Se mere:

Se også: Chefen for Touren: Vi kan starte i Danmark

- Punkteringen bragte mig ud af rytmen, og jeg havde svært ved at finde ind i den igen, og det var også svært at genvinde moralen. Jeg opnåede en god tid, men jeg tror ikke, det er nok til at vinde, sagde Tony Martin.

- Jeg tror, det vil være forkert på nuværende tidspunkt at skyde skylden for mine punkteringer på udstyret. Dækkene, vi kører med, er af god kvalitet. Nu må vi lade mekanikerne undersøge det nøje for at se, om noget kunne være gjort anderledes.

Se også:

Se også: Tour-læge håber på Tony Martins exit

- Men det var nok bare sort uheld, at jeg skulle punktere igen, sagde Tony Martin.

Heller ikke teamboss Patrick Lefevere kunne finde anden forklaring.

Følg enkeltstarten live her

- Vi må bare acceptere, at det går sådan nogle gange. Andet kan vi ikke gøre. Selv om jeg skød mig selv i hovedet af ærgrelse, ville det ikke ændre, at Tony punkterede, sagde Patrick Lefevere.

Se mere:

Se også: Teamboss: Ikke personligt nag til Fuglsang

Men det ville da i det mindste sikre holdet nogle overskrifter i aviserne?

- Ja, det ved jeg nu ikke. Det er jeg ikke sikker på, sagde Lefevere og grinede.

OPDATERET 16.00: Tony Martin fik ret i sin antagelse. Den schweiziske tempo-konge kørte ind i ny bedste tid, over et minut hurtigere end tyskeren.

OPDATERET 16.53 Christopher Froome er ved at brænde en monsterenkeltstart af. Har netop slået Cancellara med 27 sekunder på første mellemtid.

Følg enkeltstarten live her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen